Walnotenbrood uit Kroatië (povitica)
Een brood met zo'n mooie kronkel er door heen spreekt altijd tot mijn verbeelding. Die moet en zal ik dan ook maken! Dit is een 'Povitica': een Kroatisch walnotenbrood.
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
26 feb. 2017 16:00
Een brood met zo'n mooie kronkel er door heen spreekt altijd tot mijn verbeelding. Die moet en zal ik dan ook maken! Dit is een 'Povitica': een Kroatisch walnotenbrood.
25 feb. 2017 16:00
Het was weer zover: we hadden weer een bakje yoghurt over dat écht op moest! En dus maakte ik deze vier kleine kersenyoghurt taartjes op een bodem van cruesli met noten.
24 feb. 2017 16:00
Wij eten echt veel te weinig lasagne. En lang niet vaak genoeg spinazie! Het was dus de hoogste tijd voor deze combi van lasagne en spinazie, met verse tomatensaus, gehakt, pesto & Parmezaanse kaas.
23 feb. 2017 16:00
Als je mailtjes krijgt van de collega's van je man met de vraag wanneer zíj nou eindelijk dit taartje eens mogen proeven... dan zit er maar een ding op. Bakken! Ik dook dus gisteravond nog even de keuken in, zodat dit karamel-notentaartje met chocolade vandaag mee naar kantoor kon. Deze is speciaal voor jullie, Sieger & Jorian!
22 feb. 2017 16:00
Hij proeft heerlijk vol & romig, maar is toch heel gezond, deze risotto met garnalen, rode ui & paprika uit de oven. Er zit helemaal geen vet door!
21 feb. 2017 16:00
Deze citroencake met blauwe bessen heb ik al heel wat keren gemaakt. En dat is ook niet zo gek: hij is namelijk véél te lekker! Een heerlijke combi van fris, zoet en zuur, met een dikke laag glazuur er over heen.
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!