Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Straciatella ontbijt met banaan & kokos

Variëren met ontbijtjes blijft leuk! Vandaag startte ik met een straciatella ontbijt met banaan & kokos. Je leest het goed ja, kokos! Eén van de dingen die ik echt niet lust. Dacht ik dus. Want ik moet bekennen dat ik dit best lekker vond!

Lees meer »

Bananenbrood

Wie heeft er zin in een plakje bananenbrood? Ik had een paar rijpe bananen over & daar bakte ik dus maar een lekker zoet brood mee. Een lekker simpel recept: je hoeft achteraf maar één kom & één cakeblik af te wassen!

Lees meer »

Snickers blondies

Hebben jullie al eens Snickers blondies gemaakt? Héél verstandig. Kun je beter ook maar niet doen. Want als je dat wél doet loop je namelijk groot risico dat je ze (net als wij) in één keer op eet! :-D

Lees meer »

Kruidcake

Weekend! Ik ga de komende dagen lekker met een paar vriendinnen op stap. Heerlijk! En omdat wij er op uit gaan verraste mijn moeder ons met een verse, zelfgebakken kruidcake. Die is zó lekker! Het recept deelde ik eerder al eens met jullie. Heel simpel om te maken en zónder boter!

Lees meer »

Zachte meergranen bolletjes

Zachte donkerbruine meergranen broodjes, vers uit de oven, met een laag boter en dikke plak kaas. Wat is er lekkerder dan dat? Wij aten ze als avondeten, bij een bord verse soep.

Lees meer »

Linzensoep

Bekentenis: ik heb mijn kommetje uitgelikt! Ik ben helemaal niet zo dol op soep, maar deze stevige linzensoep vond ik heel erg lekker. :-)

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!