Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Samen vijf cakes gebakken!

Cake! Héél veel cake, haha! :) Gisteravond bakte ik met Wander maar liefst 5 cakes. Vanochtend waren we namelijk met zijn klas te gast bij de Brandweer, en daar kun je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Samen maakten we een vanillecake, chocoladecake, rozijnencake, chocolatechipcake en een bananencake met pecannoten. Kon Wander iedereen trakteren!

Lees meer »

Havermout chocolate chip cookies

Dit zijn echte door-eet-koekjes, deze lekkere havermout chocolate chip cookies! Ze zijn heerlijk knapperig en er zitten dikke stukken chocolade doorheen. Precies zoals een koekje moet zijn!

Lees meer »

Onze moestuin: de eerste plantjes laten zich zien!

Kijk! De eerste courgetteplantjes steken hun kopjes boven de grond. Onze vensterbank staat weer vol met moestuintjes: komkommers, aubergines, tomaten, courgettes en pepers. Ons appelboompje in de tuin zit vol knoppen en de blauwe aardbeien doen ook goed hun best. Hebben jullie al wat geplant?

Lees meer »

Straciatella ontbijt met banaan & kokos

Variëren met ontbijtjes blijft leuk! Vandaag startte ik met een straciatella ontbijt met banaan & kokos. Je leest het goed ja, kokos! Eén van de dingen die ik echt niet lust. Dacht ik dus. Want ik moet bekennen dat ik dit best lekker vond!

Lees meer »

Bananenbrood

Wie heeft er zin in een plakje bananenbrood? Ik had een paar rijpe bananen over & daar bakte ik dus maar een lekker zoet brood mee. Een lekker simpel recept: je hoeft achteraf maar één kom & één cakeblik af te wassen!

Lees meer »

Snickers blondies

Hebben jullie al eens Snickers blondies gemaakt? Héél verstandig. Kun je beter ook maar niet doen. Want als je dat wél doet loop je namelijk groot risico dat je ze (net als wij) in één keer op eet! :-D

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!