Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Bananen snel bruin laten worden

Ken je dat? Net als je overrijpe bananen hebt, heb je geen tijd om te bakken... en als je bruine bananen nodig hebt voor een cake of brood, heb je natuurlijk alleen gele liggen! Gelukkig kun je ze ook heel snel laten rijpen!

Lees meer »

Pizzadeeg

Als je eenmaal een goed basisrecept hebt voor pizzadeeg, kun je daarna volop variëren met wát je op de pizza doet! Met dit recept maak je een heerlijk luchtig pizzadeeg.

Lees meer »

Mooi hè? Rode kool!

Rode kool! Alleen al omdat 'ie zo mooi is zou je 'm al willen eten, vind je ook niet? Hier thuis houden ze niet echt van rode kool, dus deze is he-le-maal voor mij alleen! Ik ga 'm zo dadelijk klaar maken. Recept volgt later!

Lees meer »

Kaneeltjes

Dit zijn kaneeltjes! Lekker zacht én een beetje knapperig, met brokjes kaneelsuiker er door heen. Je moet niet op het uiterlijk af gaan - deze koekjes moet je beslist proeven!

Lees meer »

Dagje brood bakken & in de tuin

Wat een héérlijk weer vandaag, hè? Wij hadden vandaag een helemaal vrije dag (zelfs geen voetbalwedstrijden!), dus ik had alle tijd om te bakken & lekker in de tuin om te rommelen. Morgen hebben we een feestje in de familie, dus ik ben voor de lunch aan het bakken geweest: drie suikerbroden, een mueslibrood en een meergranenbrood.

Lees meer »

Zoete paprika met bulgur & gehakt

Omdat wij het zo lekker vinden: nog meer gevulde groente! Vandaag hadden wij zoete puntpaprika's met bulgur, gehakt, kaas & pijnboompitjes. Zo simpel en het smaakt elke keer weer heerlijk!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!