Home » Nieuws

Nieuws

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes! Met een heerlijk dikke laag appeltaartdeeg (want dat is toch 't lekkerste deel van een appeltaart...) & een vulling van appeltjes met rozijnen en kaneel. Deze gebakjes zijn handig om uit te delen, want je hoeft geen taart meer aan te snijden!

Lees meer »

Olijven walnoot sodabrood

Sinds onze vakantie in Slowakije ben ik verzot op brood met olijven er door heen. Deze week bakte ik een brood met olijven, walnoten en kaas. Zó lekker en binnen een uur klaar!

Lees meer »

Appelvlaai

Appelvlaai! Met een écht raster er op. Niet eentje die je met allemaal losse stroken deeg maakt, maar met een deegraster uit één stuk! Ik maakte 'm met een speciale rasterroller.

Lees meer »

Suikerbrood (snelle variant)

Het zal jullie vast niet zijn ontgaan dat mijn favoriete recept - met stip! - een Fries suikerbrood is. Maar het maken maken van zo'n sûkerbôle is nog wel een projectje, & daar heeft lang niet iedereen zin in of tijd voor. Daarom dus een recept voor een snel suikerbrood, zonder kneden & rijzen!

Lees meer »

Wit zuurdesembrood

Simpel is vaak gewoon 't lekkerst. En het mooist! Dit is één van mijn favorieten: een wit zuurdesem vloerbrood. Ik word al blij als ik er naar kijk! Oké - ik ben een beetje raar, ik weet het, haha!

Lees meer »

Overnight oats met banaan, walnoot & kaneel

Ik heb lang niet altijd de tijd (of de energie) om bewust een lekker ontbijtje voor mezelf klaar te maken. Dan is het extra lekker als ik dat wél heb gedaan! Vanochtend begon mijn dag met een kom overnight oats met yoghurt, banaan, walnoten & kaneel. Lekker!

Lees meer »

Appel-karamelkoeken

Voor als je eens wat anders wilt dan een gewone appeltaart: appel-karamelkoeken. Met een dikke koekbodem, zelfgemaakte karamel en kaneelappeltjes. Klinkt goed, toch? Het zijn eigenlijk meer kleine taartjes dan koeken! :-)

Lees meer »

Gevlochten maïsstokbrood met zuurdesem

Dit gevlochten stokbrood maakte ik met maïsmeel & zuurdesem. Een combinatie die ik nog niet eerder had geprobeerd, dus het was even afwachten wat het resultaat zou zijn! De vorm was een beetje anders dan ik had verwacht, maar de smaak was prima. :-)

Lees meer »

Aardbeien zandtaartjes

De aardbeientijd komt er weer aan! En dus kunnen we weer lekkere gebakjes met aardbeien maken, zoals deze aardbeien zandtaartjes. Lekker fris, niet te zoet en met een heerlijke koekbodem. Een echt zomergebakje!

Lees meer »

Millionaire's shortbread

Millionaire's shortbread, dat moet je wel lekker vinden! Dit is een twix in taartvorm: een lekker kruimelige koekbodem met daar op zoete karamel & een dikke chocoladelaag. Echt onweerstaanbaar lekker! :-)

Lees meer »

Sheperd's pie

Een shepherd's pie is een klassiek Brits gerecht waar geen standaard recept voor is: iedereen maakt het weer anders klaar. Dit is de hoe ik 'm maakte, met o.a. doperwten, wortel, gehakt & lekker veel kruiden.

Lees meer »

Mueslibrood

Mueslibrood! Niet voor het eerst dat ik dat bakte trouwens, dat deed ik al veel vaker. Want dit is gewoon een lekker brood!

Lees meer »

Bananencake met pecannoten

Ik wilde een cake bakken, maar ik had geen eieren meer! Ik verving ze dus door twee rijpe bananen. En dit is het resultaat: een bananencake met pecannoten.

Lees meer »

Moestuin update: appelbloesem!

Hallo, appeltaart! Wat staat 'ie mooi in bloei hè, ons kleine appelboompje? Hij zit boordevol met knalroze bloesem. Ik hoop zo dat dat dit jaar heel veel appeltjes en dus een appeltaart oplevert!

Lees meer »

Woezel & Pip taart

Vandaag hebben we een feestje: ons neefje is jarig! En op zijn verzoek maakte ik een fondanttaart met Woezel & Pip voor hem. Ik maakte de twee hondjes zelf, zonder een uitsteekvorm. Het was even een projectje, maar niet heel ingewikkeld!

Lees meer »

Chocoladecake

Naast een gewone vanillecake is dit ook een favoriet van onze jongens: een simpele, basic chocolade cake. Heel eenvoudig om te maken en altijd lekker!

Lees meer »

Kip tikka masala

Dit is kip tikka masala: in yoghurt & kruiden gemarineerde kipfilet, dat je daarna bakt met nog veel meer kruiden & tomatensaus. Lekker met rijst en een stukje naan brood!

Lees meer »