Aardbeien zandtaartjes

Gepubliceerd op 22 april 2017 om 16:00

De aardbeientijd komt er weer aan! En dus kunnen we weer lekkere gebakjes met aardbeien maken, zoals deze aardbeien zandtaartjes. Lekker fris, niet te zoet en met een heerlijke koekbodem. Een echt zomergebakje!


De eerste keer dat ik deze taartjes maakte was voor mijn verjaardag. En dat ging niet meteen in één keer goed, want ik was niet tevreden over de eerste lading bodems die ik maakte. Ik paste het recept voor de zand taartbodems dus aan tot ik er wel tevreden over was.

En daarna was het een piece of cake (o nee, taart, haha!). De vulling was zomaar klaar & daarna hoefden alleen de aardbeien er nog maar op. En iedereen vond het lekkerrrr! Dus. Deze houden we er (ook) in. 

Aardbeizandtaartjes27-1.jpg

Ingrediënten voor 8 taartjes

Voor 8 taartbodems

  • 120 gram koude ongezouten roomboter
  • 175 gram bloem (gewone tarwebloem uit de supermarkt)
  • 70 gram kristalsuiker
  • een mespuntje zout

Voor de taartvulling

  • 180 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 400 gram verse aardbeien


En zo maak je ze

De taartbodems:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de boter in blokjes. 
  3. Doe de bloem, suiker en zout bij de boter en kneed met je handen door elkaar tot je een kruimelig deeg hebt. Niet te lang kneden, dan krijg je taai deeg!
  4. Vet 8 bakringen of 8 mini quiche vormpjes in met boter. De bakringen vind ik zelf het handigst, dan heb je het minste kans dat de bodem er in vast blijft plakken. Zet de vormpjes op de bakplaat. Verdeel het deeg over de vorm(en) en maak een klein opstaand randje, zodat er een beetje een holte in de taartbodems komt. Daar kun je later de taartvulling in doen.
  5. Bak de taartbodems in 45 minuten goudbruin in de oven. Laat even afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster. Tijdens het afkoelen worden de bodems weer hard. 

De taartvulling:

  1. Klop de slagroom met een mixer stijf.
  2. Doe de mascarpone, suiker en vanille-extract bij de slagroom en mix goed door elkaar. 
  3. Smeer op elke taartbodem een dikke laag van het roommengsel. Zet de taartjes daarna 1-2 uur in de koelkast, zodat de vulling goed op kan stijven.
  4. Was de aardbeien, snijd de kroontjes er af en snijd ze door de helft of in vieren (afhankelijk van hoe groot ze zijn). Doe de aardbeien op de taartjes. 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.