Nieuws

Hartige taart met kip

Hartige taart gaat er altijd in. En je kunt 'm vullen met allemaal restjes, super handig! :-) Deze hartige taart vulde ik met kip, courgette, snijbonen, aardappelblokjes, champignons & paprika. Dakje er op, kaas er over & alleen nog even in de oven bakken. Lekker!

Lees meer »

Spicy rijst met kip & fruit

Pittig en toch zoet: deze spicy rijstschotel met kip & gedroogd fruit heeft het allebei! Ik gebruikte er een restje tutti frutti voor. En ik wist eigenlijk niet of 't lekker zou worden, maar het smaakte zo goed, dat het inmiddels al veel vaker op tafel heeft gestaan!

Lees meer »

Appel-kaneel broodpudding

Wist je dat je met oud brood ook hele lekkere nagerechten kunt maken? Deze appel-kaneel broodpudding bijvoorbeeld. Hij ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar écht, hij is zó lekker! :-)

Lees meer »

Zomersalade met honing-yoghurt dressing

Ik ben zo gek op zomerfruit! Niet alleen om gewoon zó op te eten, maar ook om er lekker een frisse salade mee te maken. Met meloen & aardbeien maakte ik deze zomerse salade met een honing-yoghurt dressing.

Lees meer »

Pannenkoekenschotel met warm fruit

Is dit nou een warme maaltijd of een toetje - wat vinden jullie? Ik had pannenkoeken over & maakte daarmee deze ovenschotel met warm fruit. Die aten we als warm eten, maar het zou ook heel goed als nagerecht op tafel kunnen, denk ik!

Lees meer »

Ontbijt volgens de jongens

Als de jongens ontbijt voor mij klaar maken... dan krijg ik dit! Broodjes met vruchtenhagel, pindakaas & chocoladehagelslag, blauw-bruine hagels met 'dingetjes', smeerkaas met komkommer en jam. Totaal anders dan wat ik voor mezelf zou maken. Maar ook heel erg lekker. En super lief!

Lees meer »

Rood-oranje waterijsjes

Eigenlijk wilde ik geel-oranje-rode ijsjes maken. Maar ik had er niet bij stil gestaan dat de stokjes vastvriezen zodra de ijsvormpjes halfvol zijn! En dan kun je de ijsjes natuurlijk niet meer verder vullen... :-) Dus werden het ijsjes met twee kleuren. Net zo lekker, hoor!

Lees meer »

Gele courgette met kerrie, dadels & perzik

Dit was zó lekker! Deze gele courgettes vulde ik met een mengsel van dadels, vijgen, perzik, banaan, kikkererwten, rozijnen & kerriesaus. Samen met een handje amandelschaafsel en geitenkaas smaakte dat zo ontzettend goed!

Lees meer »

Appeltaart tosti

Appeltaart in je tosti! Dat moet toch goed zijn, denk je ook niet? Een beetje zoet en een beetje hartig. Ik maakte ze vanmiddag klaar... en ze zijn inderdaad lekker! :-)

Lees meer »

Eénpans kapucijnerschotel (op de camping)

Wat eten jullie meestal op de camping? Wij eten graag een lekkere simpele bonenschotel. Die kun je lekker makkelijk in één pan - of op de skottelbraai - klaar maken. Zoals deze kapucijners met ham & lekker veel groente!

Lees meer »

Kip teriyaki

Deze kip teriyaki ruikt en smaakt zo lekker! En dat terwijl ik niet eens van kip houd. De teriyaki saus alleen proeft gewoon al heel erg goed. De mannen aten dus kip teriyaki, en ik teriyaki zonder kip! :-D

Lees meer »

Cupcakes met vanille botercrème

Cupcakes met botercrème! De jongens zijn er gek op :-) Ik maak ze niet zo vaak, want echt gezond is het natuurlijk niet met zoveel boter en suiker. Maar ik moet bekennen dat ik ze zelf stiekem ook erg lekker vind, hoor...!

Lees meer »

Kiwi havermout crumble

Kiwi's zijn supergezond! Er zit bijvoorbeeld heel veel vitamine B, C & E in, en maar heel weinig calorieën. En dat maakt van deze kiwi havermout crumble een super verantwoord toetje. Vind je ook niet? :-)

Lees meer »