Chocolade overnight oats met havermout

Gepubliceerd op 8 december 2017 om 16:00

Hoi! Hoe zijn jullie vandaag begonnen? Ik met een ontbijtje overnight oats met chocolade & kokos. En daarna ben ik heerlijk een rondje gaan hardlopen! Nou ja, nadat ik de jongens naar school had gebracht natuurlijk. Zo'n fijn begin van de dag, als je eerst kunt sporten!


Ik eet niet zo vaak overnight oats (havermout met bijvoorbeeld yoghurt & melk, dat al een nacht in de koelkast heeft gestaan). Het is super simpel om te maken, maar je moet het wel de avond van tevoren al even bedenken! En dat blijft er meestal bij, zeker na een drukke werkdag. Maar gisteravond heb ik er dus wel aan gedacht. Lekker!  

Wanneer sporten jullie het liefst, trouwens? Ik loop echt het allerfijnst zo vroeg mogelijk in de ochtend. Maar dat zit er meestal niet in, want mijn man is door de week al heel vroeg de deur uit & dan moet ik eerst de kinderen naar school brengen. En zelfs op zaterdag lukt het meestal niet door voetbalwedstrijden van de jongens. In de zomervakantie lukt het vaak wel. Om een uur of half 7, als de mannen nog in de tent liggen te slapen & de natuur net wakker is... <3

Overnightoatscacaokokos102-2.jpg

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 45 gram havermout (+ extra)
  • 80 gram Griekse yoghurt
  • 160 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • snufje zout
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 3-4 eetlepels kokosvlokken (+ extra)


En zo maak je 't

  1. Roer alle ingrediënten in een afsluitbare pot of kom door elkaar. Doe de deksel er op en zet minstens 4 uur in de koelkast, maar het liefst de hele nacht.  
  2. De volgende ochtend kun je het zo opeten. Of strooi er nog een beetje extra havermout & kokos over heen! 

Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.