Pesto aardappelschotel met gerookte kipfilet

Gepubliceerd op 24 juli 2017 om 17:00

Zijn jullie ook zo gek op pesto? Het maakt alles altijd zo lekker :-) Ik maakte er deze aardappelschotel mee, met spinazie, paprika ui & kipfilet. En een dikke laag geraspte kaas, natuurlijk!


Gerookte kipfilet is een goede vervanger van spekjes. Er zit meer smaak aan dan aan gewone kipfiletreepjes en het is stukken minder vet dan spekjes. Voorbakken is niet nodig: je kunt gerookte kipfilet ook koud eten.

En de aardappels hoeven ook niet te worden gekookt, want ik gebruikte verse aardappeltjes die je meteen kunt gebruiken. Dus eigenlijk is 't enige wat je voor deze maaltijd moet doen alles mengen & in de oven schuiven. Een kind kan de was doen...  

Pestoaardappelschotelmetspinazieenkipfilet462-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram verse aardappelschijfjes uit het koelvak
  • 200 gram spinazie uit de diepvries, ontdooid en het vocht er uit geknepen
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 150 gram gerookte kipfilet, in stukjes
  • 2 eetlepels groene pesto
  • peper, zout
  • handje geraspte 30+ kaas
  • handje verse peterselie, gesnipperd


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de spinazie, paprika, ui en gerookte kipfilet met de pesto. Breng zo nodig op smaak met wat peper en zout.
  3. Meng de aardappelschijfjes door de groente en doe alles in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas er over heen.
  4. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de schotel in 30 minuten gaar. Strooi de peterselie er over heen. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.