Suikervrij: dag 5 (cake! cake!)

Gepubliceerd op 5 maart 2016 om 11:32

Vandaag had ik vrij & dus tijd om te bakken! Ik had de hele dag ontzettend veel zin in iets lekkers, dus ik maakte een cake: eentje met kokos, honing, citroen & roomkaas.

Ik gebruikte biologische honing als zoetstof in de cake. Honing is natuurlijk ook een vorm van suiker, maar het is géén geraffineerde suiker (daar zijn alle voedingsstoffen uit gehaald). Ik heb bewust biologische honing uitgekozen, omdat de bijen die deze honing hebben gemaakt 't goed is ook geen suikerwater is gevoerd. Dat is bij goedkopere honing nogal eens het geval, en dan eet je alsnog geraffineerde suikers. En dat was nou net niet de bedoeling.

Honing-kokoscake14-3.jpg

Hij kwam wel mooi uit de oven, vind je ook niet? Als je benieuwd bent naar het recept & wat we er van vonden, dan moet je hier even kijken. 

En verder? Ik ontbeet met yoghurt en suikervrije muesli. Die suikervrije muesli is wel saai trouwens, hoor. Ik heb 'm al wat opgewaardeerd met extra rozijnen. Meerdere mensen gaven mij al de tip om zelf muesli of granola te maken. Dat moet ik geloof ik maar eens gaan uitproberen. Tussendoor at ik fruit en een handje rozijnen. En een plakje cake dus :-)

Tussen de middag lekkere broodjes met oude kaas, jam, zuivelspread & rauwkost er bij. En 's avonds hadden we Parmezaanse gekruide ovenfrites (gemaakt met frites uit het nieuwe testpakket van CêlaVíta, het recept volgt later) & groente. 

's Avonds had ik nog steeds enorm veel trek in wat lekkers, maar ik kon 't niet echt vinden. Ik at twee handjes zoute chips (zonder suiker, check) en een paar zoute pepsels, maar dat was 't eigenlijk ook niet. Dus at ik verder maar niks. Ik heb trouwens ondertussen ook héél veel zin in een glaasje fris. Al dat water, thee en melk, dat wordt zo saaaaaaai... :-( Er is vast wel biologische appelsap zonder suiker ofzo. Ik heb er nog niet naar gezocht. 

Nou ja. Op naar dag 6.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.