Witte ketjapbonen met spinazie & kip

Gepubliceerd op 4 november 2015 om 10:18

Wat hebben we hier heerlijk van gegeten! En veel werk is het niet: deze witte ketjapbonen met kip & spinazie heb je in een kwartier op tafel staan.

Wij eten met regelmaat bruine bonen: in dechili con carne bijvoorbeeld, of gewoon met spekjes en appelmoes (lekker!). Maar witte bonen eten we niet zo vaak. Geen idee eigenlijk waarom niet, want ze smaken minstens zo lekker! 

Wist jij trouwens wat het verschil is tussen bruine en witte bonen (behalve de kleur, natuurlijk)? Ik niet, dus ik zocht het even op. Bruine bonen komen voor het overgrote deel uit Nederland en worden met name in Noord Europa gegeten. Witte bonen daarentegen komen meestal uit Amerika en Oost Europa. Ze zijn neutraal van smaak en daarom wereldwijd erg populair. Er zit dus vooral veel verschil in waar ze vandaan komen en waar ze worden gegeten!

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.