Appel-karamelkoeken
Voor als je eens wat anders wilt dan een gewone appeltaart: appel-karamelkoeken. Met een dikke koekbodem, zelfgemaakte karamel en kaneelappeltjes. Klinkt goed, toch? Het zijn eigenlijk meer kleine taartjes dan koeken! :-)
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
24 apr. 2017 16:00
Voor als je eens wat anders wilt dan een gewone appeltaart: appel-karamelkoeken. Met een dikke koekbodem, zelfgemaakte karamel en kaneelappeltjes. Klinkt goed, toch? Het zijn eigenlijk meer kleine taartjes dan koeken! :-)
23 apr. 2017 16:00
Dit gevlochten stokbrood maakte ik met maïsmeel & zuurdesem. Een combinatie die ik nog niet eerder had geprobeerd, dus het was even afwachten wat het resultaat zou zijn! De vorm was een beetje anders dan ik had verwacht, maar de smaak was prima. :-)
22 apr. 2017 16:00
De aardbeientijd komt er weer aan! En dus kunnen we weer lekkere gebakjes met aardbeien maken, zoals deze aardbeien zandtaartjes. Lekker fris, niet te zoet en met een heerlijke koekbodem. Een echt zomergebakje!
21 apr. 2017 16:00
Millionaire's shortbread, dat moet je wel lekker vinden! Dit is een twix in taartvorm: een lekker kruimelige koekbodem met daar op zoete karamel & een dikke chocoladelaag. Echt onweerstaanbaar lekker! :-)
20 apr. 2017 16:00
Laatst deelde ik al met jullie hoe je dulce de leche (oftewel karamelpasta) maakt. Dat kan door een blikje gecondenseerde melk een paar uur te laten koken, maar het kan ook sneller, in ongeveer 15 minuten!
19 apr. 2017 16:00
Een shepherd's pie is een klassiek Brits gerecht waar geen standaard recept voor is: iedereen maakt het weer anders klaar. Dit is de hoe ik 'm maakte, met o.a. doperwten, wortel, gehakt & lekker veel kruiden.
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!