Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Suikerbrood (snelle variant)

Het zal jullie vast niet zijn ontgaan dat mijn favoriete recept - met stip! - een Fries suikerbrood is. Maar het maken maken van zo'n sûkerbôle is nog wel een projectje, & daar heeft lang niet iedereen zin in of tijd voor. Daarom dus een recept voor een snel suikerbrood, zonder kneden & rijzen!

Lees meer »

Wit zuurdesembrood

Simpel is vaak gewoon 't lekkerst. En het mooist! Dit is één van mijn favorieten: een wit zuurdesem vloerbrood. Ik word al blij als ik er naar kijk! Oké - ik ben een beetje raar, ik weet het, haha!

Lees meer »

Overnight oats met banaan, walnoot & kaneel

Ik heb lang niet altijd de tijd (of de energie) om bewust een lekker ontbijtje voor mezelf klaar te maken. Dan is het extra lekker als ik dat wél heb gedaan! Vanochtend begon mijn dag met een kom overnight oats met yoghurt, banaan, walnoten & kaneel. Lekker!

Lees meer »

Appel-karamelkoeken

Voor als je eens wat anders wilt dan een gewone appeltaart: appel-karamelkoeken. Met een dikke koekbodem, zelfgemaakte karamel en kaneelappeltjes. Klinkt goed, toch? Het zijn eigenlijk meer kleine taartjes dan koeken! :-)

Lees meer »

Gevlochten maïsstokbrood met zuurdesem

Dit gevlochten stokbrood maakte ik met maïsmeel & zuurdesem. Een combinatie die ik nog niet eerder had geprobeerd, dus het was even afwachten wat het resultaat zou zijn! De vorm was een beetje anders dan ik had verwacht, maar de smaak was prima. :-)

Lees meer »

Aardbeien zandtaartjes

De aardbeientijd komt er weer aan! En dus kunnen we weer lekkere gebakjes met aardbeien maken, zoals deze aardbeien zandtaartjes. Lekker fris, niet te zoet en met een heerlijke koekbodem. Een echt zomergebakje!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!