Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Dr. Oetker ijsmix

Kijk nou wat ik in de supermarkt vond: drie verschillende mixen om ijs mee te maken! Dat kan ik natuurlijk niet laten liggen. Weten jullie nog dat ik een paar jaar geleden schreef over pakjes waarmee je ijs kon maken (zonder dat je een ijsmachine nodig hebt)? Dat had ik amper geschreven, of die pakjes waren niet meer te koop in de winkel. In Hongarije vond ik afgelopen zomer wel soortgelijke pakjes, maar hier in Nederland had ik ze nog niet eerder weer gezien. Tot nu dus (gewoon bij de Jumbo)! Leuk leuk leuk. :-) Ik heb ze nog niet geprobeerd, jullie al wel?

Lees meer »

Bananensoezen

Mijn man vraagt al zo ongeveer 5 jaar of ik ook eens bananensoezen wil maken - want naast een groot stuk aardbeienslof is dat zijn favoriete gebak. Hij heeft er even op moeten wachten, maar nu heb ik ze eindelijk voor hem gemaakt!Ik had nog nooit soezendeeg gemaakt en ik was erg benieuwd of dat ingewikkeld was. Tot mijn verrassing bleek dat heel simpel te zijn! En de vulling voor de bananensoezen is ook super eenvoudig. Het meeste tijd was ik kwijt met de glazuurlaag en chocoladestrepen. Dat was niet moeilijk, maar vooral een klusje waar je wel even mee omprutst. Een paar soezen werden wel wat slap en zacht, zeker met een dikke laag room er in (het gewicht van de vulling hielp niet, zeg maar). De zachtere soezen waren de soezen die het grootst waren en waar de bodem tijdens het bakken juist wat dunner was geworden. Het is daarom denk ik het handigst om de soezen niet al te groot te maken. En het helpt sowieso om de soezen een flinke tijd in de koelkast te zetten. Na een halve dag in de koelkast zijn ze het lekkerst!  Ingrediënten voor 12-15 soezen

Lees meer »

Zalm met mosterdsaus & basterdsuiker (barbecue & skottelbraai)

Nog een zalmrecept voor de barbecue en skottelbraai: zalm met mosterdsaus en bruine basterdsuiker. Ook dit recept is heel erg makkelijk om te maken!En soms is het meest simpele recept gewoon het allerlekkerst. De mannen thuis vonden deze zalm van de barbecue het beste smaken (nog beter dan die met pesto)! Ingrediënten voor 4 personen

Lees meer »

Taco's

Gisteravond aten we taco's!  Dat kenden de jongens helemaal niet, dus ik had voor hen een basic variant gemaakt met gehakt, sperziebonen, maïs en sla. En dat ging er in als koek! De dorito's hielpen er trouwens vast ook bij, haha! :-D

Lees meer »

Chili con carne (Sante Maria)

Ik kook eigenlijk bijna nooit met met kant-en-klare pakjes en zakjes, maar af en toe is dat best gemakkelijk. Dus toen ik vorige week een pakket van Santa Maria in huis kreeg om te testen, was dat - zeker omdat ik het toen nog zo razend druk had - best fijn! Tel daarbij op dat ik een man in huis heb die gék is op Mexicaans eten, vooral met wraps, en voilà! Best wel handig! :-) Ik maakte als eerste de chili con carne: lekker met bruine bonen én kikkererwten, gehakt en heel veel groente er door. Op het pakje met kruidenmix staat dat het 'medium' is, maar ik vond 't zelf behoorlijk pittig. Mijn man vond dat helemaal niet, maar het is hem niet snel scherp genoeg. Onze jongens vonden het niet lekker, dus voor kinderen is het niet heel geschikt. Tenzij je kinderen hebt die van gepeperd eten houden natuurlijk! Ik heb ook nog pakjes kruidenmix voor taco's, fajita's en gaucamole. Ben benieuwd hoe die smaken! Mocht je ook nog willen proeven: ik heb nog een setje met pakjes mixen om uit te delen. De rest heb ik allemaal al weggegeven. Liever chili con carne maken zonder pakjes? Daar vind je hier en hier recepten voor. En een recept voor gaucamole staat hier. 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!