Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Bedankje: KitKat break

Elk jaar geven onze jongens een klein bedankje aan hun meesters & juffen. Dit jaar krijgen ze een KitKat break - want ze zijn vast wel toe aan een break ;-) Met een zelfgeschreven persoonlijke boodschap van de jongens achterop het kaartje!

Lees meer »

Hongaarse langoš

Dit zijn Hongaarse langoš: gebakken 'pannenkoeken', die je maakt met gistdeeg. Het zijn een soort platte broden die niet in de oven, maar in een koekenpan bakt. Ze zien er een beetje gek uit, maar als ze warm zijn met wat kaas & knoflook er op blijf je er van door eten, zo lekker zijn ze!

Lees meer »

We hebben een blauwe aardbei!

... en hij is rood! :-D Weten jullie nog dat ik vorig jaar blauwe aardbeienzaadjes uit China had geplant? Toen waren er geen bloemen en vruchten aan gekomen, maar dit voorjaar dus wel. Wij waren érg benieuwd. Maar je ziet het, ze zijn gewoon rood. Haha! Het was ook te leuk om waar te zijn. :-)

Lees meer »

Het verschil tussen bloem, meel & volkorenmeel

Ik krijg regelmatig de vraag of meel hetzelfde is als bloem. Nee: dat is niet hetzelfde. En tussen meel en volkorenmeel zit ook weer verschil! Bloem, meel en volkorenmeel leveren verschillende soorten brood op. Ik leg je uit hoe het precies zit.

Lees meer »

Nasi met bloemkoolrijst

Nasi met bloemkoolrijst! Een perfect gerecht voor als je véél groente wilt eten en weinig calorieën en koolhydraten. De rijst is namelijk voor 100% gemaakt van bloemkool. Zou je niet zeggen hè, als je de foto ziet!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!