Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Turks brood met rosbief & pesto

Wij houden van lekker belegde broodjes! Zoals dit Turkse brood met pesto, rosbief, zongedroogde tomaat, pijnboompitjes & rucola. Lekker om zelf mee te lunchen, maar ook ideaal om op tafel te zetten als je heel veel mensen te eten krijgt!

Lees meer »

Augurken inmaken

Zelf ingemaakte augurken! Vorig jaar had de AH moestuintjes voor augurkenplantjes. En die deden het super goed: aan de planten groeiden namelijk enorme augurken. Ik besloot er zelf zure augurken van te maken. Er pasten maar 2 in één potje, zo dik waren ze!

Lees meer »

Stamppot sla

Stamppot sla met kipfilet en hüttenkäse! Dit is een perfect gerecht voor in de lente of zomer: het is veel luchtiger dan winterse kost zoals hutspot met rookworst, maar is wél een lekkere en vullende maaltijd!

Lees meer »

Bolcourgettes met nasi

Leuk zijn ze hè, deze ronde courgettes! Alleen omdat ze zo mooi zijn zou je ze al willen eten. Ik vulde ze met een restje nasi van gister. Dan staat er met maar weinig moeite toch ineens een totaal andere maaltijd op tafel!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!