Volkoren kwarkbrood
Warm is 'ie het allerlekkerst, dit volkoren kwarkbrood. En weet je wat zo mooi is aan dit brood? Je hebt 'm binnen een half uur klaar! Het hoeft niet te rijzen en maar 20 minuten in de oven. Super simpel!
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
20 sep. 2017 16:00
Warm is 'ie het allerlekkerst, dit volkoren kwarkbrood. En weet je wat zo mooi is aan dit brood? Je hebt 'm binnen een half uur klaar! Het hoeft niet te rijzen en maar 20 minuten in de oven. Super simpel!
19 sep. 2017 16:00
Thuis maak ik regelmatig vis klaar in de oven, maar dat kan net zo goed op de camping. Dit zalmpakketje met groente maakte ik in de skottelbraai. Lekker simpel & snel klaar!
18 sep. 2017 16:00
De laatste oogst van deze zomer, denk ik... komkommers, tomaatjes & reuzegrote wortels! En er groeien ein-de-lijk mini aubergines (jullie dachten waarschijnlijk dat 't een eikeltje was, maar nee, dat is een aubergine). Zo leuk! Maar ik ben bang dat die niet meer rijp worden, nu het ineens herfst is geworden. Maar wie weet! Ik blijf nog even hoop houden :-)
17 sep. 2017 14:00
APPELTAART! Want vandaag ben ik jarig, dus reden genoeg voor een taartje. Ik maakte deze appeltaart met appeltjes uit onze eigen appelboom. Die waren niet alleen vuurrood van buiten, maar tot mijn verrassing ook aan de binnenkant rood! En dat leverde dus een rode appeltaart op. Weer eens wat anders!
16 sep. 2017 16:00
Hebben jullie wel eens halva gegeten? Het lijkt net stopverf, vind je ook niet! Maar je kunt het echt eten hoor. Het is een Oriëntaalse lekkernij, gemaakt van o.a. zonnebloempitten, suiker en olie.
15 sep. 2017 16:00
Wist je dat het eigenlijk heel simpel is om zelf bechamelsaus te maken? Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het is in een paar minuten klaar. Ik maakte er lasagne bechamel met gehakt & courgette mee.
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!