Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Appeltaart met rode appeltjes

APPELTAART! Want vandaag ben ik jarig, dus reden genoeg voor een taartje. Ik maakte deze appeltaart met appeltjes uit onze eigen appelboom. Die waren niet alleen vuurrood van buiten, maar tot mijn verrassing ook aan de binnenkant rood! En dat leverde dus een rode appeltaart op. Weer eens wat anders!

Lees meer »

Halva

Hebben jullie wel eens halva gegeten? Het lijkt net stopverf, vind je ook niet! Maar je kunt het echt eten hoor. Het is een Oriëntaalse lekkernij, gemaakt van o.a. zonnebloempitten, suiker en olie.

Lees meer »

Lasagne bechamel

Wist je dat het eigenlijk heel simpel is om zelf bechamelsaus te maken? Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het is in een paar minuten klaar. Ik maakte er lasagne bechamel met gehakt & courgette mee.

Lees meer »

Mie met tonijn uit de oven

De man hier in huis was erg blij: want er stond pasta met vis op tafel! :-) Ik maakte namelijk een ovenschotel met mie, tonijn & doperwten. Super makkelijk om te maken én ook nog gezond!

Lees meer »

Zelfgemaakte pindakaas

Wist je dat je heel eenvoudig zelf pindakaas kunt maken? Je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig, het kost bijna niks & 't is zomaar klaar. In Nederland kunnen we natuurlijk in elke supermarkt pindakaas kopen, maar mochten we ooit gaan emigreren, dan maak ik 't zelf!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!