Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Halušky

Dit is halušky! Nog nooit van gehoord? Snap ik, had ik ook niet tot vorig jaar. Halušky is het nationale gerecht van Slowakije. In de zomer van 2016 aten we 't in een Slowaaks restaurant. En nu maakte ik 't zelf. Lekker!

Lees meer »

Bramen-aardbeienjam (suikervrij)

De bramenstruik bij mijn ouders in de tuin geeft elk jaar enorme grote & zoete bramen. Zo lekker! Ik maakte er deze suikervrije bramen-aardbeienjam van. Een super simpel klusje, je bent in een paar minuten klaar!

Lees meer »

Hongaarse chocoladebrokken

Deze chocolade is zooooooooooooooooooo lekker! Als je ooit eens in zuid-Hongarije bent, dan moet je beslist even naar het dorpje Soltvadkert. Daar staat namelijk een geweldige ijs- en gebakssalon waar je niet alleen superlekkere chocolade kunt kopen, maar ook de meest fantastische ijsjes en allerlei Hongaars gebak. Wij zijn er wel 4x geweest, haha!

Lees meer »

Savooiekoolrolletjes met rijst

Van mijn zus kreeg ik een poosje terug enorme groene savooiekool (die zij weer van haar schoonzus had gekregen). Ik maakte er rolletjes van & vulde ze met rijst & champignons.

Lees meer »

Chocolade uit Roemenië

Roemeense chocolade! Op de verpakking stond in elk geval dat het chocolade is, maar wij vonden het meer op fudge lijken. Het is veel zachter en proeft ook echt wel wat anders dan de chocolade die wij kennen. Maar wel lekker!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!