Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Ninjago lampionnen

Laat de meute maar komen... wij zijn klaar voor Sint Maarten! Ik heb gewoon een paar zakken met koetjesrepen gekocht - en niet iets gebakken dus, dat doe ik hier nooit voor. Iets lekkers met een papiertje er om blijft in elk geval schoon! :-) Wat vinden jullie van de Ninjago lampionnen van de jongens? Die hebben ze samen met onze (heel erg creatieve) gastouder geknutseld. Leuk, hè?

Lees meer »

WEEKEND!

Gaan jullie nog wat leuks doen? Wij hebben morgen in elk geval een drukke dag: eerst twee voetbalwedstrijden van de oudste twee, daarna taxichauffeur zijn om twee van de drie jongens naar feestjes van vriendjes te brengen. En dan moet er natuurlijk Sint Maarten worden gelopen, om vervolgens de verjaardag van ons oudste nichtje te vieren. Vol dagje dus! Maar vanavond doen we lekker helemaal niks. Languit op de bank met wat lekkers er bij. Fijn weekend!

Lees meer »

Maïs busbrood

Vinden jullie maïsbrood ook zo lekker? Wij eten het heel graag & dus kopen we wel gauw eens een maïsbrood. Maar zelf bakken is ook niet zo ingewikkeld! Dit maïsbrood stond - inclusief 2 uur rijzen en een half uur bakken - na ongeveer drie uur op tafel.

Lees meer »

Groentesoep met ballen

Ik heb griep! En ook onze oudste hangt er tegen aan... dikke keel & niet lekker. Bij mij op het werk zijn al een paar collega's goed ziek geweest, en nu moet ik er dus ook aan geloven... bah! Ik maakte dus maar een grote pan groentesoep voor ons klaar. Misschien knappen we daarmee snel weer op...!

Lees meer »

Melkchocolade met stroopwafel & pecannoten

Goedgekeurd! Ik kan dat niet, hè: chocoladerepen die ik nog nooit een keer heb geproefd laten liggen in de winkel... Deze twee kwam ik tegen bij de Albert Heijn en die moesten dus mee: Melk stroopwafel & Melk pecan karamel zeezout. Ze zijn allebei echt heel erg lekker, vooral die met stroopwafel!

Lees meer »

Pesto zalm met boontjes & tomaat

Lekker makkelijk, dit pakketje met zalm, pesto, tomaten en sperziebonen! Je verpakt 't in aluminiumfolie en bakt het daarna in de oven gaar. Wij aten het met penne, maar je kunt er ook gebakken aardappeltjes bij eten.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!