Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Eieren in de vorm van een hartje

Onze jongens vinden een simpele maaltijd vaak het allerlekkerst. Met wat lekker fruit, vers gebakken stokbrood & een gekookt eitje zijn ze al blij. Helemaal als het eitje een leuke vorm heeft. Lief hè, deze eierhartjes?

Lees meer »

Spelt busbrood

Speltbrood is lekker! En de broodvoorraad in onze vriezer was bijna op, dus ik bakte meteen maar twee verse speltbroden. Die gaan zo dadelijk met beleg & al in de vriezer: dan hebben we kant-en-klare lunches die zo mee naar het werk kunnen. Lekker handig!

Lees meer »

Gebakken uienringen uit de oven

Lekker als borrelhapje: gebakken uienringen. Knapperig van buiten, zacht van binnen. Ik bakte ze in de oven, dus ze zijn een stuk gezonder dan gefrituurde uienringen. Kun je ze daarna dus wel dippen in een sausje! :-)

Lees meer »

Appelkruimel koekrepen

Is dit nou koek, of is het taart? Ik sneed dit appelkruimel gebak met noten in koekrepen, maar je kunt er ook grotere gebaksvierkantjes van snijden. Ze zijn in elk geval erg lekker én heel erg simpel om te maken!

Lees meer »

Panettone

Panettone ~ hoera, ze zijn gelukt! :-) Ik word altijd zo blij als een bakproject na een paar pogingen goed lukt. En een panettone - een Italiaanse kerstbrood - is nogal een project. De eerste bakpoging was niet zoals ik wilde. Maar met deze 2 broden ben ik héél tevreden!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!