Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Koeienvlekken kwarktaart

Een kwarktaart met koeienvlekken! Aan de bovenkant van de taart zie je er niks van, maar als je 'm in punten snijdt zie je allemaal mooie bruine koeienvlekken in de taart. Leuk hè? Ik maakte 'm met straciatellakwark.

Lees meer »

Taart!

Taart! Want onze Hessel is vandaag jarig. Al zes geworden! Hij is de jongste van de drie en dus onze Benjamin, maar met zes jaar ben je niet meer helemaal een ukkepuk hè? Op zijn verzoek maakte ik een M&M koek taart (zoals elk jaar) en een koeienvlekken kwarktaart.

Lees meer »

Ninjago lolly's

Ziezo. De traktatie voor onze jarige morgen is klaar! (3x raden waar Hessel graag mee speelt...). Vorig jaar zei ik al: de volgende keer trakteren jullie maar gewoon op lolly's, lekker makkelijk. Nou ja, lolly's zijn het dus wel geworden, maar dan nog met een béétje iets extra's. Hessel is er in elk geval blij mee! :-)

Lees meer »

Suikerbrood

Het is maar goed dat wij zulke grote ovens hebben... dan kunnen er tenminste meerdere suikerbroden tegelijk in! Nu stonden er twee suikerbroden in, voor twee inmiddels oud-collega's. Al had ik er eigenlijk 3 moeten maken. Er werd hier thuis namelijk luidkeels gemopperd, dat er niet ook eentje voor ons bij zat... oeps! Volgende keer maar wél nog eentje extra er bij maken. Past toch wel in de oven... :-)

Lees meer »

Gangmakers

"Neem je iets lekkers mee, iets zelfgebakken?" vroeg mijn broer gister. Tuurlijk! Dus ik bakte deze lekkere dikke gangmakers, met jam er in & chocolade er op. Eéntje ervan moesten we natuurlijk thuis even voorproeven... en die is unaniem goedgekeurd!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!