Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Vegan appelkruimeltaart

Een vegan appeltaartje! ~ Gewoon omdat het kan. Dankzij één van mijn collega's heb ik laatst heerlijk vegan gegeten - bij vegan gerechten worden geen dierlijke producten zoals boter & kaas gebruikt. En toen dacht ik: kan mijn appeltaart ook vegan? Nou ja, dat moet ik dan meteen even proberen hè. En zie hier het resultaat: een heel lekker taartje! :-)

Lees meer »

Ontbijtkoek brood

Hé, er zit een gat in mijn ontbijtkoekbrood! :-) Zat er toch nog een beetje lucht in het deeg verstopt. Ik wilde eigenlijk een gezonde ontbijtkoek maken - zónder suiker & boter - en het resultaat is erg lekker, maar ik vind het meer op brood lijken dan op koek. Geeft niks, zolang het maar smaakt!

Lees meer »

Snert (erwtensoep)

Het vriest! Er ligt ijs! En dus moet er snert op tafel volgens de mannen hiert thuis. Met héél veel vlees (nee, dit is dus geen soepje voor mij...) Ik maak niet zo heel vaak erwtensoep, dus áls ik er mee aan de slag ga maak ik meteen een enorme pan vol. Wat we niet opeten kan daarna mooi in de vriezer!

Lees meer »

Maïskoekjes

Maïsbrood is lekker. En deze knapperige en brosse maïskoekjes zijn óók lekker! Je hebt ze zomaar gemaakt: gewoon alle ingrediënten door elkaar kneden, balletjes van het deeg draaien & bakken maar. Makkelijker kan bijna niet, toch? :-)

Lees meer »

Maïscake met 3 laagjes

Zie je de verschillende laagjes in deze cake? Een stevige kruimelbodem, in het midden een custardlaag & een licht knapperige laag op de bovenkant. En weet je wat nou zo leuk is? Ik maakte al die laagjes met één zelfde beslag!

Lees meer »

Lebkuchen

Als je wel eens met kerst in Duitsland bent geweest, dan heb je vast ook wel eens Lebkuchen gegeten. Deze lekkere gekruide koekjes kun je heel makkelijk zelf maken. Het moeilijkst is nog om ze na het bakken een paar dagen te laten liggen: hoe langer de kruiden de tijd krijgen om in de koekjes te trekken, hoe lekkerder ze zijn!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!