Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Maïskoekjes

Maïsbrood is lekker. En deze knapperige en brosse maïskoekjes zijn óók lekker! Je hebt ze zomaar gemaakt: gewoon alle ingrediënten door elkaar kneden, balletjes van het deeg draaien & bakken maar. Makkelijker kan bijna niet, toch? :-)

Lees meer »

Maïscake met 3 laagjes

Zie je de verschillende laagjes in deze cake? Een stevige kruimelbodem, in het midden een custardlaag & een licht knapperige laag op de bovenkant. En weet je wat nou zo leuk is? Ik maakte al die laagjes met één zelfde beslag!

Lees meer »

Lebkuchen

Als je wel eens met kerst in Duitsland bent geweest, dan heb je vast ook wel eens Lebkuchen gegeten. Deze lekkere gekruide koekjes kun je heel makkelijk zelf maken. Het moeilijkst is nog om ze na het bakken een paar dagen te laten liggen: hoe langer de kruiden de tijd krijgen om in de koekjes te trekken, hoe lekkerder ze zijn!

Lees meer »

Zuurkoolcrumble

Zuurkoolschotel met een appelkruimellaagje er op... net alsof je appeltaart als avondeten eet! Dit is echt zó lekker. Als je zuurkool nog steeds niet lekker vind terwijl het zo is klaar gemaakt, dan weet ik het ook niet meer... :-)

Lees meer »

Brood zonder kneden (no knead bread)

Houd je wél van zelfgebakken brood, maar níet van al dat 'gedoe' met kneden, rijzen & vormen? Dan moet je echt dit heerlijk zachte brood met een knapperige korst eens maken - zóóóóóó super makkelijk! Je hoeft het namelijk niet te kneden: gewoon alles door elkaar roeren & dan hoef je bijna alleen nog maar te wachten tot het klaar is om te worden gebakken.

Lees meer »

Fryske sûkerlatten

Sinds gisteravond is Leeuwarden/Fryslân officieel Culturele Hoofdstad van Europa (hebben jullie het gezien op tv?). En dat vraagt om een traditioneel Fries recept, of niet? Vandaag dus Fryske sûkerlatten! Een lekkere zoete reepkoek met een roze glazuurlaag. Ze zijn er trouwens ook zónder glazuur en die zijn ook heerlijk, maar met een roze laag er op is natuurlijk wel het aller-allerlekkerst! Toch? :-)

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!