Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Citroencake

Je zou het niet zeggen, maar dit is huiswerk voor het vak Frans! 🙃 LJ (1e klas VWO) moest met een Frans Youtube filmpje uitvinden hoe je een citroencake 🍋 bakt en vervolgens zelf die cake bakken. Daarna moest hij een (half) Franse receptkaart schrijven met daarbij een foto van zijn zelfgebakken cake. Zulke lessen had ik vroeger nooit, dan was Frans misschien nog leuk geweest, haha! LJ vond het in elk geval ook leuk om te doen, al was er één klein detail niet helemáál goed gegaan: hij was vergeten om de suiker door het beslag te mixen, terwijl hij dat wel keurig in zijn recept had vermeld en het klaar stond op het aanrecht! 😂 De cake smaakte dus nergens naar... al had hij daar samen met zijn broers ook direct een oplossing voor: als de suiker niet IN de cake zit, dan smeer je die gewoon OP een plakje cake! 👍🏼😆Het is maar goed dat de docent de cake niet hoefde te proeven, haha! 

Lees meer »

Semolina notenbrood

Dit brood was zo lekker dat ik 'm bijna helemaal in mijn eentje heb opgegeten! :-) Door de noten die er in zitten is het brood ook zonder beleg al heerlijk. Ingrediënten voor 1 brood

Lees meer »

Marmercake

De jongens hadden zin in wat lekkers mét chocolade. Dus ik bakte een marmercake, want dat kost je maar weinig tijd en moeite.  En het levert hier thuis gegarandeerd 3 tevreden jongens op! :-)Ik maakte de cake dit keer alleen met vanille- en chocoladebeslag, maar walnoten zijn er ook lekker door! Dat recept vind je hier.Ingrediënten voor 1 cake

Lees meer »

Pindakoeken

Deze goudgele, knapperige koekjes zitten bomvol pinda's. Alleen jammer dat je dat aan de bovenkant van de koekjes niet ziet - de volgende keer druk ik nog wat pinda's boven het deeg voor ik de koekjes bak! Daar had ik nu alleen geen pinda's meer voor over. In eerste instantie had ik de helft van het zakje pinda's door het deeg gemengd, maar die verdwenen echt helemaal in het niets. Dus toen heb ik de complete zak pinda's maar door het deeg gedaan. Stukken beter! In pindakoeken moeten lekker veel pinda's zitten, toch?Heb je na het bakken van deze koekjes trek in nog meer koekjes met pinda's? Maak dan ook eens deze pindakoeken met witte chocolade. Die zijn ook veel te lekker! 

Lees meer »

Kano's

Voor mijn verjaardag in september had ik een set ovale bakringen gekregen. En sindsdien had ik steeds maar geen tijd om ze te gebruiken! Dit weekend lukte dat eindelijk en bakte ik er kano's mee. Tip: vet de bakvormen goed in van tevoren, dat was ik vergeten...… en daardoor kwamen er een paar kano's half uit de vormen. Had ik natuurlijk wel kunnen weten, maar na een hele tijd zonder bakken was ik zo blij dat ik weer in de keuken aan de slag was, dat ik de meest voor de hand liggende dingen vergat! Oeps, haha. Over de uitvoering was ik dus niet he-le-maal tevreden. Voor de smaak maakte het niet uit gelukkig.Het recept voor kano's is precies hetzelfde als dat voor pencees of rondo's, alleen de vorm is anders. Met onderstaand recept maak je 6 grote kano's. Ik sneed ze daarna maar door de helft, dat was een beter formaat koek :-)Ingrediënten voor 6 grote kano's

Lees meer »

Bananen brownies

Eerder bakte ik al eens bananen brownies zonder bloem. Die waren goed gelukt, maar ik vond het eigenlijk niet echt brownies: ze smaakten echt substantieel anders. Dit keer bakte ik dus bananen brownies mét bloem. Stukken beter: de jongens vinden ze ook erg lekker! Die heb ik overigens niet verteld dat er bananen in zitten. Je weet het namelijk maar nooit bij hen: ze lustten alle drie bananen, maar als die bananen dan dóór een gerecht zitten en ze weten dat, dan kunnen ze zomaar roepen: "Niet lekker!" En dus heb ik niets gezegd en hebben ze heerlijk brownies gegeten. Ik proef de bananen zelf wel een heel klein beetje, overigens. Maar die smaak overheerst niet. 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!