Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Knoflook spruitjes uit de oven

Lekker een andere manier om spruitjes klaar te maken: rooster ze in de oven, met knoflook, paneermeel en kaas er door! Zomaar klaar. Lekker met een salade, een stukje vlees en pasta of aardappels er bij!

Lees meer »

Baguettes

Een baguette past overal bij! Lekker bij de lasagne, als borrelhapje of bij de barbecue... Ik maak ze dan ook regelmatig, maar ben eigenlijk nooit helemaal tevreden met hoe ze er uit zien. Het insnijden van het deeg, voordat je het in de oven zet, gaat nooit naar mijn zin...

Lees meer »

Noodles kugel met peper & zout

Een kugel is een Joodse ovenschotel, meestal gemaakt met noodles of aardappelen. Het staat vaak op de sjabbat op tafel. Ze zijn er echt in ontzettend veel varianten! Ik maakte (om mee te beginnen) een hele simpele kugel, met mie, peper & zout.

Lees meer »

Ontbijtkoek

Ontbijtkoek! Dat blijkt helemaal niet zo lastig om te maken. Je hebt er vooral veel kruiden voor nodig, een beetje geduld én je moet niet bang zijn voor vieze handen. Het is namelijk nogal een plakkerig bakproject! Maar dat is het allemaal wel waard, want het resultaat is erg lekker.

Lees meer »

Bananen brownies (zonder bloem)

Het lijken net echte brownies, vind je ook niet? Maar ik maakte ze met... overrijpe bananen, pindakaas & cacao! Dat is echt alles wat er in zit. Tijdens het bakken had ik nog even mijn twijfels of het zou lukken, maar ik ben met het resultaat best tevreden.

Lees meer »

Advocaat cake met roomkaas glazuur

Lekker overdadig, deze advocaat cake met roomkaas glazuur! Dat moet zo nu & dan kunnen, toch? :-) De advocaat geeft extra smaak aan de cake, zonder dat 'ie overheerst. Ook als je niet van advocaat houdt vind je deze cake waarschijnlijk wel lekker!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!