Bosvruchten melktaart
Altijd een spannend moment... als je de taart aansnijdt en eindelijk kunt zien of de laagjes zo zijn geworden als de bedoeling was! En bij deze bosvruchten melktaart zijn ze zó mooi gelukt. Ik ben er helemaal blij mee! :-)
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
3 mrt. 2018 16:00
Altijd een spannend moment... als je de taart aansnijdt en eindelijk kunt zien of de laagjes zo zijn geworden als de bedoeling was! En bij deze bosvruchten melktaart zijn ze zó mooi gelukt. Ik ben er helemaal blij mee! :-)
2 mrt. 2018 16:00
Hoe noemen jullie deze koeken gevuld met amandelspijs? Ik dacht altijd dat het pencees waren, maar ze worden ook wel rondo's genoemd. Ze zijn trouwens met beide namen net zo lekker; dat maakt natuurlijk helemaal niks uit. Alle koeken waren hier zomaar op!
1 mrt. 2018 16:00
Ik bakte een appeltaartje voor mijn collega... ze had namelijk nog wat lekkers van mij te goed! Drie keer raden wat haar favoriete dier is...? :-D
28 feb. 2018 16:00
Lekker een andere manier om spruitjes klaar te maken: rooster ze in de oven, met knoflook, paneermeel en kaas er door! Zomaar klaar. Lekker met een salade, een stukje vlees en pasta of aardappels er bij!
27 feb. 2018 16:00
Een baguette past overal bij! Lekker bij de lasagne, als borrelhapje of bij de barbecue... Ik maak ze dan ook regelmatig, maar ben eigenlijk nooit helemaal tevreden met hoe ze er uit zien. Het insnijden van het deeg, voordat je het in de oven zet, gaat nooit naar mijn zin...
26 feb. 2018 16:00
Een kugel is een Joodse ovenschotel, meestal gemaakt met noodles of aardappelen. Het staat vaak op de sjabbat op tafel. Ze zijn er echt in ontzettend veel varianten! Ik maakte (om mee te beginnen) een hele simpele kugel, met mie, peper & zout.
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!