Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Bosvruchten melktaart

Altijd een spannend moment... als je de taart aansnijdt en eindelijk kunt zien of de laagjes zo zijn geworden als de bedoeling was! En bij deze bosvruchten melktaart zijn ze zó mooi gelukt. Ik ben er helemaal blij mee! :-)

Lees meer »

Pencees of rondo's

Hoe noemen jullie deze koeken gevuld met amandelspijs? Ik dacht altijd dat het pencees waren, maar ze worden ook wel rondo's genoemd. Ze zijn trouwens met beide namen net zo lekker; dat maakt natuurlijk helemaal niks uit. Alle koeken waren hier zomaar op!

Lees meer »

Knoflook spruitjes uit de oven

Lekker een andere manier om spruitjes klaar te maken: rooster ze in de oven, met knoflook, paneermeel en kaas er door! Zomaar klaar. Lekker met een salade, een stukje vlees en pasta of aardappels er bij!

Lees meer »

Baguettes

Een baguette past overal bij! Lekker bij de lasagne, als borrelhapje of bij de barbecue... Ik maak ze dan ook regelmatig, maar ben eigenlijk nooit helemaal tevreden met hoe ze er uit zien. Het insnijden van het deeg, voordat je het in de oven zet, gaat nooit naar mijn zin...

Lees meer »

Noodles kugel met peper & zout

Een kugel is een Joodse ovenschotel, meestal gemaakt met noodles of aardappelen. Het staat vaak op de sjabbat op tafel. Ze zijn er echt in ontzettend veel varianten! Ik maakte (om mee te beginnen) een hele simpele kugel, met mie, peper & zout.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!