Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Vanille-chocolade cupcakes

De stofwolken zijn inmiddels weer opgetrokken... vanmiddag vierden we Hessel zijn kinderfeestje & tsjonge jonge, wat gaat er een orkaan door het huis met zo'n groep kinderen van 6 jaar oud! Haha je kunt me nu dus wel opvegen hoor... Maar ze vonden het geloof ik leuk (lekker simpel met een speurtocht, bingo & spekhappen) & dat is het belangrijkste. Ik had deze chocolade-vanille cupcakes met tweekleurige botercrème voor de kids gemaakt. Die gingen er wel in!

Lees meer »

Kip kerrie

Zijn jullie ook zo gek op kip kerrie, met ananas & rozijnen? Lekker mild van smaak en het staat heel snel op tafel. O, en je hebt er ook maar twee pannen voor nodig! Scheelt weer afwas. :-)

Lees meer »

Pannenkoeken

Ik ben nu wel klaar met de winter, hoor. Het is tijd voor de lente! Zon! Aardbeien! Groene blaadjes aan de bomen! De tuindeuren open! Haha, ik houd best wel van de winter - ik ben gek op schaatsen, en op sneeuw, en lekker gezellig kaarsjes aan in huis - maar op een gegeven moment is het ook wel weer mooi geweest. Dan wil ik in de zon kunnen zitten. Nú dus als het even kan. Hoe is dat met jullie?

Lees meer »

Warme grapefruit met havermout crumble

Grapefruits en ik... daar zit een verhaal aan vast! Toen ik een jaar of 4 was zag ik hele lekkere sinaasappels op tafel liggen, en daar wilde ik zó graag eentje van opeten! Maar het bleken grapefruits te zijn en die vond ik écht niet lekker. Mijn vader maakte hele mooie foto's van de zure gezichten die ik trok...! :-)

Lees meer »

Sodabrood met zongedroogde tomaten

Het mooie van een sodabrood is dat het niet hoeft te rijzen. Het kan meteen de oven in! Je hebt 'm in drie kwartier op tafel staan. Dit sodabrood heeft lekker veel smaak door de zongedroogde tomaten. Lekker met oude kaas, sla & tomaat er op.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!