Tortilla lasagne met spinazie & gehakt
Lasagne kun je ook heel goed zonder pasta maken. Voor deze lekker pittige lasagne met spinazie en gehakt gebruikte ik... tortilla's!
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
16 apr. 2018 16:00
Lasagne kun je ook heel goed zonder pasta maken. Voor deze lekker pittige lasagne met spinazie en gehakt gebruikte ik... tortilla's!
15 apr. 2018 16:00
Gekookte aardappels met prei hoeven ze hier thuis niet. Maar als ik er deze taart met spekjes en geitenkaas mee maak, dan lusten ze 't wel hoor! Ik hoef er zelf (als vegetariër) natuurlijk geen spekjes doorheen, maar ook met alleen geitenkaas er op smaakt dit taartje heerlijk. En als je niet van geitenkaas houdt, dan kun je die altijd vervangen door feta. Ingrediënten voor 2-3 personen
14 apr. 2018 16:00
Dit kaneelsuikerbrood hoef je niet te snijden: je kunt er zo een stukje aftrekken! Ik deed er dus maar een strikje om, want anders bleven de plakken niet tegen elkaar staan... :-) Als het brood nog een beetje warm is, is 'ie het aller-allerlekkerst. En beleg is niet nodig! Tussen alle stukken brood in zit een laag met boter, bruine suiker en kaneel. Dat geeft het brood niet alleen een lekker zoete smaak maar ook een mooi bruin kleurtje. Ingrediënten voor 1 brood van 15-18 stukken
12 apr. 2018 16:00
Alleen al om al die mooie kleurtjes zou ik dit elke dag wel willen eten!
11 apr. 2018 16:00
Deze puntpaprika's zijn gevuld met zoete rijst met pompoen, kaneel, rozijnen & noten. Ik deed er een pittige blauwe kaas boven op - zo'n heerlijke combinatie! Misschien denk je: "Brrr, blauwe kaas!" Maar je zou het toch echt eens moeten proberen in een gerecht als deze gevulde paprika's (zeker als je al heel lang geen blauwe kaas meer hebt geproefd). Ik vond het zelf ook heel lang niet lekker, tot ik het ging gebruiken in warme maaltijden. En toen bleek dat zo lekker te zijn! Inmiddels lust ik blauwe kaas ook gewoon 'los', trouwens. Ik heb het leren eten, denk ik... :-) Ingrediënten voor 2 personen
10 apr. 2018 16:00
Dit is zóó'n super lekkere ovenschotel, deze vegetarische lasagne met spinazie, artisjok, Parmezaanse kaas & een witte saus met groene pesto. Hij heeft hier al meerdere keren op tafel gestaan en elke keer denk ik: dit wil ik morgen wéér eten! :-) Voor de verandering dit keer dus geen rode tomatensaus door de lasagne, maar een witte saus die je heel eenvoudig met wat boter, bloem en melk maakt. Ik roerde er wat groene pesto door heen en dat geeft er een heerlijke smaak aan. Ingrediënten voor 2 personen
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!