Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Zoete puntpaprika's met pompoen & blauwe kaas

Deze puntpaprika's zijn gevuld met zoete rijst met pompoen, kaneel, rozijnen & noten.  Ik deed er een pittige blauwe kaas boven op - zo'n heerlijke combinatie!  Misschien denk je: "Brrr, blauwe kaas!" Maar je zou het toch echt eens moeten proberen in een gerecht als deze gevulde paprika's (zeker als je al heel lang geen blauwe kaas meer hebt geproefd). Ik vond het zelf ook heel lang niet lekker, tot ik het ging gebruiken in warme maaltijden. En toen bleek dat zo lekker te zijn! Inmiddels lust ik blauwe kaas ook gewoon 'los', trouwens. Ik heb het leren eten, denk ik... :-)  Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Lasagne met artisjok & spinazie

Dit is zóó'n super lekkere ovenschotel, deze vegetarische lasagne met spinazie, artisjok, Parmezaanse kaas & een witte saus met groene pesto. Hij heeft hier al meerdere keren op tafel gestaan en elke keer denk ik: dit wil ik morgen wéér eten! :-) Voor de verandering dit keer dus geen rode tomatensaus door de lasagne, maar een witte saus die je heel eenvoudig met wat boter, bloem en melk maakt. Ik roerde er wat groene pesto door heen en dat geeft er een heerlijke smaak aan. Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Honing knoflook zalm

Zoete zalm uit de oven, met honing & knoflookboter. Lekker en zo gemakkelijk om te maken! Vis bakken in de oven lukt altijd :-) En deze zoete versie valt hier erg in de smaak.Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Snelle chocolade havermoutcake

Binnen 10 minuten staat 'ie op tafel, deze gezonde chocolade havermoutcake met banaan. Je 'bakt' 'm namelijk supersnel in de magnetron - zomaar gepiept, dus! :-) Voor deze cake heb je vooral havermout, banaan & ei nodig. Er zit geen boter in, en in plaats van suiker gebruikte ik een beetje honing. Door de banaan en honing smaakt 'ie toch heerlijk zoet - daar heb je dus helemaal geen suiker voor nodig. Ik at de cake als ontbijt, toen 'ie nog warm was. Super lekker met pindakaas & banaan er op! Ingrediënten voor 1 kleine cake

Lees meer »

Koolraap frietjes

Van deze frietjes mag je zoveel eten als je maar wilt. Ze zijn namelijk gemaakt van... koolraap! Super gezond dus, én lekker! Ik houd trouwens ook wel van 'echte' patat, maar ik hoef er nooit zo veel van. Na een paar frietjes heb ik wel genoeg gehad. Dat ik weet dat ze zo vet & ongezond zijn draagt daar vast aan bij. Maar deze frietjes, die kun je zonder schuldgevoel eten. Sterker nog, hier kan best een extra klodder mayonaise bij!Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!