Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Kruidenpotjes opbergen

Hoe bergen jullie kruidenpotjes op? In ons vorige huis had ik in de keuken meerdere kleine plankjes waar ik alle kruidenpotjes op had staan (onderste foto). In de keuken in ons nieuwe huis passen die plankjes nergens. En dus heb ik een rekje aan de binnenkant van een keukenkastje opgehangen. Super blij mee, want dat scheelt heel veel ruimte in de keukenkastjes!We moesten er wel twee kastplankjes een beetje voor inkorten (dat kun je op de foto nét nog zien). Dat was de moeite meer dan waard overigens. En speciaal voor de mannen heb ik krijtstickers met daarop de naam van de kruiden op de potjes geplakt, zodat ze kunnen lezen wat er in zit. In het oude huis hadden we dat niet, want ik zag zelf wel wat er in zat. Dat leverde wel eens leuke vergissingen op: zo strooide onze puber een keer kaneel over de gebakken aardappelen in plaats van patatkruiden 🤣. Het tweede kruidenrekje moeten we trouwens nog in een ander keukenkastje hangen. Alle kruidenpotjes passen niet in één rekje, haha 😁

Lees meer »

Poffertjes

Of we ein-de-lijk weer eens poffertjes konden eten, vroegen de jongens. Sinds de verhuizing ben ik nog regelmatig spullen kwijt, maar de poffertjespan wist ik in één keer te vinden! Eerder maakte ik al eens poffertjes met een beslag met gist, dit keer koos ik voor een ander beslag met bakpoeder. Dat gaat wat sneller want je kunt er meteen mee aan het bakken, maar ik maakte er wel minder poffertjes mee. Hoe maken jullie meestal poffertjes, met een beslag met of zonder gist? Ik kreeg geen tijd voor het maken van mooie foto's, want de poffertjes moesten natuurlijk meteen worden opgegeten. :-) Ingrediënten voor 3 porties van 19 poffertjes

Lees meer »

Bakken met Sytske (& collega's)

Afgelopen week ging ik bakken samen met een aantal collega's, en we hebben zó gelachen! We maakten Fryske sûkerlatten en Hite wigge. En natuurlijk ging het niet helemaal goed :-)

Lees meer »

Uienbrood met mosterd

🍞 Voor moederdag kreeg ik het boek 'Broodjes uit eigen oven' van Uit de keuken van Levine en daaruit koos ik als eerste een uienbrood met mosterd om te bakken. Het ziet er niet he-le-maal zo uit als in het boek 🙈, want het deeg wilde eerst niet rijzen en daarna bakte ik het maar in een bakvorm, want ik had ook ruzie met het deeg. Ik had een beetje te veel haast, denk ik 😂 Maar het smaakte prima en dat is het belangrijkste. Het kan ook niet altijd meteen goed gaan, hè? 🤷🏼‍♀️

Lees meer »

Bosbessen-amandelcake

Een lekker zoete cake in een taartvorm, met frisse bosbessen, amandelen & een laagje glazuur. Dit recept is voor 8 punten, maar als je veel visite krijgt verdubbel je gewoon het recept & maak je er een hele grote cake van! Ik vind een plaatcake echt superhandig: je hebt met maar één keer werk heel veel gebak, en je hoeft het niet in de koelkast te bewaren. Die zit namelijk meestal stampvol als we een verjaardag vieren, en als er dan ook nog twee of drie taarten bij in moeten... dat past dus niet. En dan is een cake ideaal. Maar omdat je niet altijd heel veel stukken nodig hebt, heb ik deze cake gewoon in een kleine taartvorm gebakken. Dan heb je precies genoeg voor 8 personen. En heb je meer nodig? Doe dan de ingrediënten keer 3 voor een bakplaat van 30 x 40 cm. Wellicht heb je dan 5-10 minuten extra baktijd nodig. Ook lekker plaatgebak:

Lees meer »

Marlenka kakaová

Deze chocoladecake met een vulling van karamel-vanillecrème kwam ik tegen tijdens één van onze vakanties in Slowakije en Hongarije. Het bakken er van is even een klusje, maar dan heb je ook wat! Vooral onze middelste, die gek is op chocoladecake, vond dit gebakje erg lekker. Ingrediënten

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!