Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Indiase Aluu Gobi

Aluu gobi is zó lekker! Ik at dit gekruide Indiase gerecht met aardappels en bloemkool een poosje terug, toen we uit eten waren. Dat smaakte zo goed, dat ik het thuis ook wilde maken. En die missie is geslaagd hoor!  De lijst met ingrediënten die je nodig hebt is best lang, maar dat komt vooral door alle kruiden. Die staan hier allemaal standaard wel in de kast, dus dat was voor mij niet zo ingewikkeld. En die kruiden laten het niet alleen heerlijk smaken, maar ook heel erg lekker ruiken in de keuken. Zelfs mijn man (die niet tegen de geur van bloemkool kan) kwam tijdens het koken even informeren wat er toch zo lekker rook... :-)Ingrediënten voor 4 personen

Lees meer »

Kruimelcake

Cake met een dikke laag kruimels er op! Want de kruimels op een appelkruimeltaart of een kruimelvlaai zijn het lekkerste onderdeel van een taart... toch? En op een cake zijn die kruimels net zo lekker!Wil je deze cake voor een hele grote groep mensen bakken? Dan kun je het recept verdubbelen en er een plaatcake van maken (bak 'm dan in een groot bakblik van bijv. 23 x 33 cm). Waarschijnlijk heb je dan 10-20 minuten meer baktijd nodig. Of je bakt gewoon twee cakes in twee gewone cakevormen. Dat kan natuurlijk ook! ;-)

Lees meer »

Vanille-chocolade cupcakes

Dit zijn zulke leuke & lekkere cakejes: met vanille én chocolade, en ook de botercrème is een mix van die twee smaken! Dat is niet alleen lekker, maar ziet er ook zo mooi uit.Ik maakte deze cakejes al veel vaker; de jongens vinden ze erg lekker (en alle vriendjes die hier komen spelen lusten ook altijd wel zo'n cakeje). Van tijd tot tijd krijg ik dus de vraag: "Wanneer ga je weer eens cakejes bakken, met van die crème er op?" Die willen ze dan natuurlijk het liefst nog wel eerst zélf verder versieren, want dat is natuurlijk ook erg leuk! 

Lees meer »

Alfredo saus

Alfredosaus is een Italiaanse pastasaus gemaakt van boter, Parmezaanse kaas & room. Je kunt 'm kant-en-klaar in de winkel kopen, maar de saus zelf maken is ook helemaal niet zo ingewikkeld! In veel varianten van de saus wordt dikke room gebruikt. Maar ik had geen room in huis, dus ik koos voor een combinatie van kookroom & melk. En dat kon prima: de saus werd heerlijk! 

Lees meer »

Pesto pangasiusfilet met noten & citroen

Vis met een lekker knapperig laagje! Op deze pangasiusfilet zit een krokante topping van pesto, noten & citroen. Dat heb je in een paar tellen gemaakt & daarna hoeft de vis alleen nog maar in de oven!Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Pindakaas-banaan tosti

Zo simpel en zo lekker: tosti's met pindakaas & banaan! Een broodje met pindakaas & banaan is zonder dat je 'm hebt gebakken ook al lekker trouwens. Maar warm is 'ie nog beter! En helemaal niet veel werk om te maken, dat scheelt ook weer :-) Ingrediënten voor 4 tosti's

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!