Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Alfredo saus

Alfredosaus is een Italiaanse pastasaus gemaakt van boter, Parmezaanse kaas & room. Je kunt 'm kant-en-klaar in de winkel kopen, maar de saus zelf maken is ook helemaal niet zo ingewikkeld! In veel varianten van de saus wordt dikke room gebruikt. Maar ik had geen room in huis, dus ik koos voor een combinatie van kookroom & melk. En dat kon prima: de saus werd heerlijk! 

Lees meer »

Pesto pangasiusfilet met noten & citroen

Vis met een lekker knapperig laagje! Op deze pangasiusfilet zit een krokante topping van pesto, noten & citroen. Dat heb je in een paar tellen gemaakt & daarna hoeft de vis alleen nog maar in de oven!Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Pindakaas-banaan tosti

Zo simpel en zo lekker: tosti's met pindakaas & banaan! Een broodje met pindakaas & banaan is zonder dat je 'm hebt gebakken ook al lekker trouwens. Maar warm is 'ie nog beter! En helemaal niet veel werk om te maken, dat scheelt ook weer :-) Ingrediënten voor 4 tosti's

Lees meer »

Courgette lasagne

Courgette lasagne met kaas en gehakt: lekker light & bomvol groente! Ik maak het vaak als we een aantal dagen vol met lekker eten hebben gehad: na de kerst of een verjaardag bijvoorbeeld. Na dat soort dagen (waar ik overigens erg van kan genieten hoor, ik houd wel van lekker eten!) heb ik altijd behoefte aan balans. En dan is zo'n gezonde maaltijd heel fijn. Een ovenschaal vol om lekker leeg te smikkelen en toch een lichte maaltijd! Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Witbrood

Een gewoon versgebakken witbrood is één van de favorieten van de jongens. "Hij ruikt naar croissantjes!" vindt onze Wander. :-) En wat is er nu lekkerder dan nog een beetje warm wit brood met verse aardbeien...?Een simpel witbrood klinkt misschien wat saai om te bakken. Witbrood kun je overal kopen, dus waarom zou je het dan zelf maken? Maar zelfgebakken witbrood is echt véél lekkerder dan het brood uit de supermarkt. En bovendien weet je precies wat er in zit: geen gekke E-nummers en rare toevoegingen. Puur brood!Ingrediënten voor 1 groot brood

Lees meer »

Perzik-vanille tulband cake

Ik was aan de beurt om iets lekkers bij de koffie mee te nemen bij een cursus die ik volg. En dus bakte ik deze perzik-vanille tulband cake. Daar kun je lekker veel stukjes uit snijden, dus dan heb je altijd genoeg voor iedereen! Ik ben gek op mijn tulbandvorm. Het ziet er altijd zo mooi uit, zo'n supergrote ronde cake! Maar juist omdat een tulbandcake zo groot is bak ik 'm niet zo vaak... want wie moet al die cake opeten? Zelfs met zijn vijven thuis én een grote vriezer is dat nog wel een puntje. Dus als ik de kans krijg om voor een grote groep cake te bakken, dan bak ik een tulband cake! Ik maakte trouwens ook nog een kruimelcake. En een kersen-appeltaart. Ik kan gewoon nooit kiezen ;-) Er bleven dus toch nog een paar plakken cake over. Tot groot plezier van de jongens thuis, want die wilden best een stukje cake mee naar school!Ingrediënten voor 1 grote cake

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!