Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Lasagne alfredo

Vandaag geen lasagne met een rode saus, maar met een witte alfredo saus! Die saus maak je heel simpel zelf met wat boter, room en kaas. En daarna hoef je alleen nog maar de lagen lasagne, saus, groente & vlees te stapelen en in de oven te bakken... Lekker!  

Lees meer »

Appelboompjes

"Leuk, nog twee van die kleine appelboompjes er bij!" dacht ik. Maar ik zag thuis pas dat ik niet twee mini-boompjes had gekocht, maar twee appelbomen die wel 5 meter hoog kunnen worden... Oeps! Niet zo handig in onze kleine achtertuin, haha! :-)Dus ik heb mijn scout-skills maar weer eens tevoorschijn getoverd & heb twee mooie rekjes geknoopt. Eens kijken of we er zo in plaats van hóge appelboompjes ook bréde appelboompjes van kunnen maken! Wat denken jullie, zou dat lukken? 

Lees meer »

Triple chocolate cheesecake

Je moet er even een dagje voor uittrekken om 'm te maken, maar dan heb je een taart voor de echte chocoholics (en voor iedereen die niet op zijn gewicht hoeft te letten)! In deze cheesecake zitten niet alleen drie soorten chocolade, maar ook nog een dikke laag karamel met pinda's. Yum!  Ingrediënten voor 1 taart van 12-16 punten

Lees meer »

Indiase Aluu Gobi

Aluu gobi is zó lekker! Ik at dit gekruide Indiase gerecht met aardappels en bloemkool een poosje terug, toen we uit eten waren. Dat smaakte zo goed, dat ik het thuis ook wilde maken. En die missie is geslaagd hoor!  De lijst met ingrediënten die je nodig hebt is best lang, maar dat komt vooral door alle kruiden. Die staan hier allemaal standaard wel in de kast, dus dat was voor mij niet zo ingewikkeld. En die kruiden laten het niet alleen heerlijk smaken, maar ook heel erg lekker ruiken in de keuken. Zelfs mijn man (die niet tegen de geur van bloemkool kan) kwam tijdens het koken even informeren wat er toch zo lekker rook... :-)Ingrediënten voor 4 personen

Lees meer »

Kruimelcake

Cake met een dikke laag kruimels er op! Want de kruimels op een appelkruimeltaart of een kruimelvlaai zijn het lekkerste onderdeel van een taart... toch? En op een cake zijn die kruimels net zo lekker!Wil je deze cake voor een hele grote groep mensen bakken? Dan kun je het recept verdubbelen en er een plaatcake van maken (bak 'm dan in een groot bakblik van bijv. 23 x 33 cm). Waarschijnlijk heb je dan 10-20 minuten meer baktijd nodig. Of je bakt gewoon twee cakes in twee gewone cakevormen. Dat kan natuurlijk ook! ;-)

Lees meer »

Vanille-chocolade cupcakes

Dit zijn zulke leuke & lekkere cakejes: met vanille én chocolade, en ook de botercrème is een mix van die twee smaken! Dat is niet alleen lekker, maar ziet er ook zo mooi uit.Ik maakte deze cakejes al veel vaker; de jongens vinden ze erg lekker (en alle vriendjes die hier komen spelen lusten ook altijd wel zo'n cakeje). Van tijd tot tijd krijg ik dus de vraag: "Wanneer ga je weer eens cakejes bakken, met van die crème er op?" Die willen ze dan natuurlijk het liefst nog wel eerst zélf verder versieren, want dat is natuurlijk ook erg leuk! 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!