Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Pippikakor (Zweedse chocoladekoekjes)

Alleen al de naam van deze knapperige Zweedse chocoladekoekjes met parelsuiker er op is leuk! Ze heten zo omdat het de favoriete koekjes van Pippi Langkous zijn. Tenminste, dat was alles dat ik er over kon vinden. Met dit simpele recept maak je een flinke stapel lekkere koekjes.  

Lees meer »

Rolo chocolate chip koeken

Gelukkig lag er nog één rol met Rolo's in onze voorraadkast. Precies genoeg om een stapel van deze lekker grote Rolo chocolate chip koeken te maken! En daar had ik nou juist zo'n zin in. Deze knapperige koeken hebben - behalve allemaal kleinere brokken chocolade - in het midden een lekker dik stuk chocolade met karamel. Yum! Maar misschien kun je deze koeken maar beter niet maken, trouwens. Ze waren hier namelijk in 2 dagen op. Allemaal...Ingrediënten voor 10 grote koeken

Lees meer »

Suikerwafels

Bij het opruimen van de bovenste kastjes in de bijkeuken kwam ik ons wafelijzer tegen. Die had ik al lang niet gebruikt! Ik maakte er dus maar weer eens deze suikerwafels mee. Met van die lekker dikke suikerbrokken er in! Ingrediënten voor 15 kleine wafels

Lees meer »

Lasagne alfredo

Vandaag geen lasagne met een rode saus, maar met een witte alfredo saus! Die saus maak je heel simpel zelf met wat boter, room en kaas. En daarna hoef je alleen nog maar de lagen lasagne, saus, groente & vlees te stapelen en in de oven te bakken... Lekker!  

Lees meer »

Appelboompjes

"Leuk, nog twee van die kleine appelboompjes er bij!" dacht ik. Maar ik zag thuis pas dat ik niet twee mini-boompjes had gekocht, maar twee appelbomen die wel 5 meter hoog kunnen worden... Oeps! Niet zo handig in onze kleine achtertuin, haha! :-)Dus ik heb mijn scout-skills maar weer eens tevoorschijn getoverd & heb twee mooie rekjes geknoopt. Eens kijken of we er zo in plaats van hóge appelboompjes ook bréde appelboompjes van kunnen maken! Wat denken jullie, zou dat lukken? 

Lees meer »

Triple chocolate cheesecake

Je moet er even een dagje voor uittrekken om 'm te maken, maar dan heb je een taart voor de echte chocoholics (en voor iedereen die niet op zijn gewicht hoeft te letten)! In deze cheesecake zitten niet alleen drie soorten chocolade, maar ook nog een dikke laag karamel met pinda's. Yum!  Ingrediënten voor 1 taart van 12-16 punten

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!