Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Beren rijstwafels

Een leuk & snel receptje voor de kids: beren rijstwafels. Super simpel maar heel erg leuk. Hier word ik zelf ook al vrolijk van, haha! :-)Ingrediënten voor 3 beren rijstwafels

Lees meer »

Kanjerbloemen

Ik doe het ze niet na: een jaar lang een klas met 25-30 kinderen runnen. De juffen en meesters op de school van onze jongens hebben dus zeker wel een bedankje verdiend na een lang jaar werken! Voor hen maakten we daarom deze kanjer bloemen.En dat was helemaal niet ingewikkeld: binnen een half uur had ik vier bloemen klaar. Ik ben wel eens langer bezig geweest! Ik heb de bloemen daarna ingepakt in inpakfolie en uit gekleurd papier vier hartjes geknipt. Daar heb ik de jongens wat op laten schrijven. Ingrediënten voor 4 bloemen

Lees meer »

Brownies met M&M's

Er zijn niet veel koekjes en gebakjes waar onze Wander van houdt, maar hij is gék op... brownies! En ook op M&M's, trouwens (die van chocolade dan in elk geval). Hij was er dus al heel snel over uit: op school wilde hij dáár op trakteren voor zijn verjaardag. Ingrediënten voor ca. 40 stuks

Lees meer »

Roomboter amandel zandkoekjes

Deze roomboter amandel zandkoekjes zijn lekker bros. Ik strooide er wat parelsuiker over, want daar zijn de jongens gek op. Heerlijke koekjes voor bij een kopje thee! 

Lees meer »

Spinazieschotel met kabeljauw & citroen-roomsaus

In deze spinazieschotel met rösti & kabeljauw zit een lekker citroen-roomsausje. Beetje geraspte kaas er over & dan kan het zó de oven in! Lekker makkelijk :-)In plaats van kabeljauw kun je trouwens ook heel goed voor zalm kiezen. Dat is ook altijd een goede combi met spinazie. Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!