Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Roomboter amandel zandkoekjes

Deze roomboter amandel zandkoekjes zijn lekker bros. Ik strooide er wat parelsuiker over, want daar zijn de jongens gek op. Heerlijke koekjes voor bij een kopje thee! 

Lees meer »

Spinazieschotel met kabeljauw & citroen-roomsaus

In deze spinazieschotel met rösti & kabeljauw zit een lekker citroen-roomsausje. Beetje geraspte kaas er over & dan kan het zó de oven in! Lekker makkelijk :-)In plaats van kabeljauw kun je trouwens ook heel goed voor zalm kiezen. Dat is ook altijd een goede combi met spinazie. Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Suikervrije appeltaart

Een suikervrije appeltaart die ook nog eens LEKKER is! Hij is gezoet met appelstroop, rozijnen en zoetzure appels. En er zitten ook geen eieren in, trouwens. Het meeste suikervrije gebak vind ik zelf niet lekker, maar déze taart is dat wel! :-)  Ik experimenteer regelmatig met suikervrije gerechten. Nadat ik twee weken alles zonder suiker heb gegeten (zonder daar al te veel van te merken, overigens) nam ik mij voor om wat bewuster met suiker om te gaan. Want 't kan best een beetje minder. Maar de meeste suikervrije recepten vind ik gewoon smérig! Deze appeltaart is daar gelukkig een uitzondering op. Deze houden we er in! Ingrediënten voor 1 taart van 8-10 stukjes

Lees meer »

No-knead desem maïsbrood

Zuurdesembrood waar je eigenlijk geen werk van hebt! Dit maïsbrood hoef je namelijk niet te kneden. Je hebt alleen maar een beetje geduld nodig, want het deeg staat lang te rijzen. Maar dat is dan zo'n beetje ook alles wat je moet doen! Makkelijk, hè?

Lees meer »

Ratatouille

Een heerlijk bijgerecht met lekker veel groente: ratatouille met aubergine, tomaat, courgette en ui. Lekker bij de pasta! En het lijkt zo leuk, al die verschillende kleuren groente zo mooi op een rijtje, vind je ook niet? 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!