Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Anti-wesp: citroen met kruidnagel

Wij hebben de eerste wespen al weer gezien, jullie ook? Hessel riep weken geleden al dat er wespen waren, en toen wilde ik dat eigenlijk niet geloven - dat leek me nog veel te vroeg voor de tijd van het jaar. Maar hij had dus wel gelijk :-) Ik heb eens ergens gelezen dat wespen weg blijven als je citroenen met kruidnagels er in neer zet. Dat is natuurlijk een super simpel middeltje, dus dat wil ik wel eens even testen! Hebben jullie dat al eens geprobeerd? Of gebruiken jullie iets anders om wespen weg te jagen?

Lees meer »

Aardbeien kwarktaart met bastognebodem

Tropische temperaturen; dat vraagt om een zomers taartje met héél veel aardbeien! Deze kwarktaart maakte ik met aardbeienkwark, aardbeienjam en een dikke bastognebodem. En heel veel verse aardbeien, natuurlijk.

Lees meer »

Koken op de camping

Wat voor eten staat er deze zomer bij jullie op de campingtafel? Meestal houd ik het redelijk simpel... Ik sta het hele jaar al zó vaak in de keuken, dus als ik vakantie heb dan bak ik er meestal niet zoveel van :-) Ik vind het altijd wel super leuk om in de vakantie lokale gerechten te proeven en te maken. En elke zomer experimenteer ik ook altijd wel met bijvoorbeeld een andere manier om brood te bakken of iets nieuws voor op de skottelbraai. Ben jij nog op zoek naar een beetje inspiratie? Op deze pagina kun je een aantal makkelijke campingrecepten vinden!

Lees meer »

Gevulde aubergines met rijst & kipgehakt

Ik ben de koelkast & voorraadkast weer eens aan het uitmesten! En met alles wat ik vond heb ik het avondeten gemaakt: Vandaag is dat aubergines met basmati rijst, kipgehakt & lekker veel kruiden! Het ruikt altijd zo lekker, rijst met al die verschillende kruiden er door. Dit is een lekker & gezond recept: het vult goed, je krijgt een heleboel groenten binnen en het is toch een behoorlijk light gerecht. Ideaal, toch?Je kunt dit gerecht trouwens zo light of niet-light maken als je zelf maar wilt. Als je een balansdagje hebt, dan gebruik je wat meer groente, en minder rijst, kip & kaas. En wil je juist een wat stevigere maaltijd, doe dan wat meer kip & rijst door de vulling, en strooi er wat extra kaas over heen.  

Lees meer »

Witte bonen brownies

Tijd voor een nieuw brownie-experiment: dit keer brownies gemaakt van witte bonen! Er zit geen boter of bloem in deze brownies. En hoewel er (wat mij betreft in elk geval) niks boven een 'klassieke' brownie gaat, is deze gezonde variant verrassend lekker! 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!