Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Gnocchi met pesto en garnalen

Gnocchi met pesto & garnalen! Lekker én super simpel om te maken, want je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Ook ideaal voor op de skottelbraai!Gnocchi wordt gemaakt van aardappels en tarwemeel. Van aardappelpuree, meel en zout worden balletjes gekneed. Die kook je, en als ze boven komen drijven is de gnocchi gaar. Ik maakte er ook al eens een ovenschotel met tomaat mee, die is ook lekker! Je zou ook nog wat spekjes mee kunnen bakken bij dit recept; die smaken er ook goed bij. Maar nodig is het niet; er zit al veel smaak aan door de garnalen & pesto.   

Lees meer »

Aardbeienslof

Wij vieren vandaag een feestje: want mijn man is jarig! En drie keer raden wat zijn favoriete gebak is... een aardbeienslof, dus. Al vindt hij alleen de sloffenbodem zonder de room, aardbeien en slagroom ook al lekker genoeg, haha! 

Lees meer »

Patat bakken in de skottelbraai

Favoriete vakantiemaaltijd van de jongens, uiteraard: patat op de camping! Op de skottelbraai kun je prima Franse frietjes bakken. Heel snel klaar en minstens zo lekker. En of je nu opgebakken aardappeltjes of opgebakken frietjes eet... dat maakt ook niet zoveel uit, toch?Onze drie jongens maken we er in elk geval heel erg blij mee. Meer handige recepten voor op de camping vind je hier (en hier specifiek voor de skottelbraai). Ingrediënten

Lees meer »

Bramen-appeljam

Een paar weken terug ontdekten we achter de kerk een heleboel dikke, rijpe bramen. Die moesten we natuurlijk wel plukken! Samen met Wander maakte ik er vier potten lekkere bramen-appeljam van. Zonder pitjes, want daar houden de jongens niet van :-)

Lees meer »

Anti-wesp: citroen met kruidnagel

Wij hebben de eerste wespen al weer gezien, jullie ook? Hessel riep weken geleden al dat er wespen waren, en toen wilde ik dat eigenlijk niet geloven - dat leek me nog veel te vroeg voor de tijd van het jaar. Maar hij had dus wel gelijk :-) Ik heb eens ergens gelezen dat wespen weg blijven als je citroenen met kruidnagels er in neer zet. Dat is natuurlijk een super simpel middeltje, dus dat wil ik wel eens even testen! Hebben jullie dat al eens geprobeerd? Of gebruiken jullie iets anders om wespen weg te jagen?

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!