Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Estonian kringel (Estlandse pretzel)

Ik ben gek op gevlochten broden, helemaal als er ook nog eens een vulling in zit. Al die streepjes en draaiingen in het brood, dat ziet er zo mooi uit! Deze Estlandse kringel stond daarom al een tijdje op mijn te-bakken-lijst. Een lekker zoet brood met suiker en kaneel er door. 

Lees meer »

Pesto zalm met boontjes & tomaat

Lekker makkelijk, dit pakketje met zalm, pesto, tomaten en sperziebonen! Je verpakt 't in aluminiumfolie en bakt het daarna in de oven gaar. Wij aten het met penne, maar je kunt er ook gebakken aardappeltjes bij eten. Dit soort pakketjes kun je ook heel goed in de skottelbraai of op de barbecue klaar maken. Dan heb je lekker weer eens wat anders te eten op de camping! :-)Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Tips om een vochtige taartbodem te voorkomen

Overkomt het jullie wel eens dat de bodem van jullie appel- of perentaart te nat blijft? Dan ziet de taart er zo mooi uit als hij uit de oven komt, maar blijkt 'ie bij het aansnijden toch niet helemaal perfect te zijn... zó vervelend! Met deze tips kun je dat voorkomen:

Lees meer »

Gnocchi met pesto en garnalen

Gnocchi met pesto & garnalen! Lekker én super simpel om te maken, want je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Ook ideaal voor op de skottelbraai!Gnocchi wordt gemaakt van aardappels en tarwemeel. Van aardappelpuree, meel en zout worden balletjes gekneed. Die kook je, en als ze boven komen drijven is de gnocchi gaar. Ik maakte er ook al eens een ovenschotel met tomaat mee, die is ook lekker! Je zou ook nog wat spekjes mee kunnen bakken bij dit recept; die smaken er ook goed bij. Maar nodig is het niet; er zit al veel smaak aan door de garnalen & pesto.   

Lees meer »

Aardbeienslof

Wij vieren vandaag een feestje: want mijn man is jarig! En drie keer raden wat zijn favoriete gebak is... een aardbeienslof, dus. Al vindt hij alleen de sloffenbodem zonder de room, aardbeien en slagroom ook al lekker genoeg, haha! 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!