Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Pompoenjam

Afgelopen nacht kwamen wij weer thuis van onze vakantie in Slowakije - en daar hebben we het echt héél fijn gehad! Ik heb me als een echte Slowaakse gedragen, zo heb ik te horen gekregen: ik heb namelijk JAM gemaakt. Echt iets om op de camping te doen, hè? Haha! :-)Dat had ik thuis niet bedacht om te gaan doen, maar ik kreeg een hele grote oranje pompoen. Klein puntje: ik ben de enige van ons gezin die pompoen lust. Thuis maak ik er regelmatig lekkere ovenschotels mee en vries ik de blokjes pompoen die ik over houd in, maar dat gaat wat lastig op de camping. Dus ik besloot om er dan maar jam mee te maken. Dat blijft daarna lekker lang goed, hartstikke handig. En lekker!

Lees meer »

Chocolade-munt koekjes

Weet je wat er in deze koekjes zit verstopt? After Eight's - die dunne chocolaatjes met een mintlaagje er in! Dat geeft aan deze koekjes een bijzondere smaak. En de chocolaatjes die je over houdt kun je daarna gewoon lekker zó opeten... :-) Ingrediënten voor 10 koekjes

Lees meer »

Frambozen crème cakerol

Het beste deel van een diner is... het dessert! Een lekker zoet toetje, dat is wat mij betreft de perfecte afsluiting van een etentje. En deze frambozen crème cakerol is daar heel geschikt voor! Ik eet trouwens bijna nooit een toetje. De jongens eten vaak nog wat yoghurt of vla na het eten, maar zelf neem ik over het algemeen niks meer. Maar als we uit eten gaan... dan kijk ik al reikhalzend uit naar het nagerecht! Het liefst kies ik dan voor een van-alles-wat dessert, zodat je overal van kunt proeven. Zo lekker!Maar goed, terug naar deze cakerol. Het lijkt misschien wat ingewikkeld, maar dat valt echt reuze mee. Het lastigste deel is misschien nog om de cake van de bakplaat op de theedoek te krijgen. Maar met een grote snijplank (en goede ovenhandschoenen, anders brand je je vingers) gaat dat wel lukken. Daarna is het alleen nog een kwestie van smeren, oprollen & aansnijden. Eet smakelijk! :-)Ingrediënten

Lees meer »

Surinaamse roti met kip massala

Surinaamse roti, met kip, aardappels, tomaat, ei & sperziebonen! Je kunt dit gerecht zo pittig maken als je zelf maar wilt. Ik liet de pepers er uit, zodat iedereen er zelf mango chutney of sambal aan toe kon voegen. 

Lees meer »

Bosbes-peer smoothie

Lekker voor op een warme zomerdag: een gezonde smoothie met peer & bosbessen!Ik maakte deze smoothie nadat ik had gesport. Er lag nog een hele rijpe peer in de fruitmand - en die was zo zacht dat ik er toch al niet meer op kon kauwen, dus ik maakte er maar een smoothie mee. Best lekker!  

Lees meer »

Nachos ovenschotel

"Wie zijn bord helemaal leeg eet mag nog wat extra chips!" 3x raden hoe snel de borden van de jongens leeg waren! :-D Ze waren wel te porren voor een nachos ovenschotel. Want ja: chips als avondeten! Ik bedoel maar :-)Heel veel nachos schotels bestaan trouwens vooral uit gehakt, tomatensaus en kaas. En chips natuurlijk. Ik heb daar wat meer een complete maaltijd van gemaakt door er groente & kidneybonen aan toe te voegen. Lekker!Ik nam gewoon wat er nog aan groente in de koelkast lag, maar je kunt ook voor andere groenten kiezen. Maïs bijvoorbeeld, of ui en tomaat. Smaakt er allemaal prima bij! Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!