Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Cruesli kersenyoghurt taartjes

Staat er nog een beetje yoghurt in de koelkast dat hoognodig op moet? Maak er dan taartjes mee! Deze kleine kersenyoghurt taartjes hebben een bodem van cruesli met noten, maar je kunt er natuurlijk ook een gewone koekjesbodem bij maken.Het spannendste onderdeel van dit recept vond ik de vraag of de taartjes wel heelhuids uit de bakringen zouden komen. Een springvorm kun je open klikken en zo om een taart weg halen, maar met een bakring wil dat natuurlijk niet! Ik moest de taartjes dus omhoog duwen uit de bakringen. Dat moest even heel voorzichtig, maar ging gelukkig zonder problemen. Wat daarbij erg hielp waren de bodempjes van de taartjes: een cruesli bodem is namelijk een stuk steviger dan een bodem van biscuit! Dat had ik niet verwacht, maar was wel erg handig om de vormpjes uit de bakringen te krijgen. En dan heb je dus vier van die leuke mini taartjes! Als je wel een bodem met koekjes maakt, dan kun je dus beter voor een springvorm kiezen en een grotere taart maken. Ik ben bang dat je de taartjes anders niet heelhuids uit de vormen krijgt.Ingrediënten voor 4 taartjes

Lees meer »

Straciatella bananentaart (krtkova torta)

In Slowakije hebben ze hele lekkere taartjes: onder andere deze straciatella bananentaart! Die heet daar 'Krtkova torta', maar hij wordt ook wel 'molshoop taart' genoemd. Drie keer raden waarom ;-) Ik zocht eerder al eens uit hoe je deze taart zelf maakt. Super simpel eigenlijk en heel erg lekker! Dit recept is goed voor een grote taart voor 12 personen. Liever een kleiner taartje met 6 punten? Deel dan alle ingrediënten door 2 en gebruik een kleinere springvorm van 17 cm doorsnede. De baktijd van de cake blijft ongeveer gelijk, maar houdt 'm tijdens het bakken even goed in de gaten. Ingrediënten voor 1 taart van 12 stukjes

Lees meer »

Vakantie in Slowakije (2018)

Deze zomer kampeerden we, net als twee jaar geleden, weer drie weken in het zuiden van Slowakije. Dit keer zaten we echt letterlijk op de grens met Hongarije: we stonden met onze tent namelijk naast de rivier de Ipel, en die loopt precies op de grens tussen beide landen. We hadden een prachtig plekje bij een oud landhuis, met een heel mooi uitzicht. 

Lees meer »

Pompoenjam

Afgelopen nacht kwamen wij weer thuis van onze vakantie in Slowakije - en daar hebben we het echt héél fijn gehad! Ik heb me als een echte Slowaakse gedragen, zo heb ik te horen gekregen: ik heb namelijk JAM gemaakt. Echt iets om op de camping te doen, hè? Haha! :-)Dat had ik thuis niet bedacht om te gaan doen, maar ik kreeg een hele grote oranje pompoen. Klein puntje: ik ben de enige van ons gezin die pompoen lust. Thuis maak ik er regelmatig lekkere ovenschotels mee en vries ik de blokjes pompoen die ik over houd in, maar dat gaat wat lastig op de camping. Dus ik besloot om er dan maar jam mee te maken. Dat blijft daarna lekker lang goed, hartstikke handig. En lekker!

Lees meer »

Chocolade-munt koekjes

Weet je wat er in deze koekjes zit verstopt? After Eight's - die dunne chocolaatjes met een mintlaagje er in! Dat geeft aan deze koekjes een bijzondere smaak. En de chocolaatjes die je over houdt kun je daarna gewoon lekker zó opeten... :-) Ingrediënten voor 10 koekjes

Lees meer »

Frambozen crème cakerol

Het beste deel van een diner is... het dessert! Een lekker zoet toetje, dat is wat mij betreft de perfecte afsluiting van een etentje. En deze frambozen crème cakerol is daar heel geschikt voor! Ik eet trouwens bijna nooit een toetje. De jongens eten vaak nog wat yoghurt of vla na het eten, maar zelf neem ik over het algemeen niks meer. Maar als we uit eten gaan... dan kijk ik al reikhalzend uit naar het nagerecht! Het liefst kies ik dan voor een van-alles-wat dessert, zodat je overal van kunt proeven. Zo lekker!Maar goed, terug naar deze cakerol. Het lijkt misschien wat ingewikkeld, maar dat valt echt reuze mee. Het lastigste deel is misschien nog om de cake van de bakplaat op de theedoek te krijgen. Maar met een grote snijplank (en goede ovenhandschoenen, anders brand je je vingers) gaat dat wel lukken. Daarna is het alleen nog een kwestie van smeren, oprollen & aansnijden. Eet smakelijk! :-)Ingrediënten

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!