Ronde aardbeienslof

Gepubliceerd op 7 september 2018 om 13:00

Op de laatste dag van onze vakantie bakte ik deze ronde aardbeienslof, in een Slowaakse keuken! De beide campingbeheerders wilden 'm namelijk heel graag eens proeven. Dus bakken maar! Met hier en daar een beetje improviseren, omdat we niet alle ingrediënten konden vinden.

 

Bij gebrek aan een ovale sloffenvorm namen we een ronde springvorm. Dat had ik altijd al eens willen proberen - ik krijg namelijk heel vaak de vraag of dat óók kan - dus dat kwam goed uit! Verder konden we de basterdsuiker ook niet vinden in Slowakije. Amandelspijs kom je er ook niet tegen, dus die maakten we zelf met een vijzel, amandelschaafsel, suiker en ei. We maakten de banketbakkersroom trouwens ook zelf, maar daar konden we alles gelukkig wel voor vinden! :-) Met het bakken ging het overigens nog bijna mis, want de oven bleek niet op de goede temperatuur te staan...  Gelukkig kwamen we daar op tijd achter.

 

En het resultaat viel in de smaak. De bodem was een béétje taai, maar dat komt denk ik door de verkeerde oventemperatuur in het begin. Verder was 'ie helemaal goed! :-) Wil je ook aan de slag? Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Diana
6 jaar geleden

Mmm dat ziet er lekker uit!