Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Brood kneden in een zak

Je zou zeggen dat dit een heel gewoon bruin brood is. En dat is het ook, maar ik heb 'm op een andere manier gekneed: namelijk in een zak! Dan houd je lekker schone handen ;-)

Lees meer »

Stoofpot zoete aardappel

Ik zit onze vakantiefoto's van deze zomer nog eens te bekijken en daar kom ik dit lekkere stoofpotje met zoete aardappel weer tegen! Dat was niet alleen heerlijk, maar het is ook super leuk om in zo'n grote pan boven een houtvuur te koken. Ook erg gezellig trouwens om met zijn allen te doen - kampvuurtjes zijn gewoon sowieso leuk :-). Als we ooit eens gaan verhuizen, dan wil ik een tuin die groot genoeg is voor een vuurplaats. En dan wil ik zo'n driepoot met megagrote pan er bij! In Slowakije kon je die op heel veel plekken kopen en ze waren ook helemaal niet zo duur, dus ik kwam wel een beetje in de verleiding om er eentje mee te nemen. Maar ja, waar zouden we 'm dan thuis moeten laten in ons stadstuintje? Klein detail ;-)

Lees meer »

Abrikozenjam

Vroeger lustte ik niet eens jam. En nu maak ik het gewoon zelf! Deze jam maakte ik met abrikozen die net vers van de boom waren geplukt. Beter kan niet, toch?

Lees meer »

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom is heel eenvoudig zelf te maken, met maar een paar ingrediënten! Je moet vooral zorgen dat je goed op blijft letten, zodat de melk niet overkookt of de room aanbrandt... :-)

Lees meer »

Amandelspijs

In de Nederlandse supermarkten kun je overal wel amandelspijs kopen, maar dat is in het buitenland lang niet altijd het geval. Gelukkig kun je amandelspijs heel eenvoudig zelf maken! 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!