Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom is heel eenvoudig zelf te maken, met maar een paar ingrediënten! Je moet vooral zorgen dat je goed op blijft letten, zodat de melk niet overkookt of de room aanbrandt... :-)

Lees meer »

Amandelspijs

In de Nederlandse supermarkten kun je overal wel amandelspijs kopen, maar dat is in het buitenland lang niet altijd het geval. Gelukkig kun je amandelspijs heel eenvoudig zelf maken! 

Lees meer »

Vlierbessenjam

Ik heb al heel vaak bij een vlierbessenboom gestaan en gedacht: ik wil nog eens wat met die bessen maken! Dus toen ik deze zomer op de camping overal vlierbessen ontdekte, heb ik meteen mijn kans gegrepen.Omdat ik ook nog een appel en twee perziken had liggen, heb ik die ook gebruikt om door de jam te doen. Dat maakt 'm ook meteen wat dikker; dat vind ik wel lekker!

Lees meer »

Ronde aardbeienslof

Op de laatste dag van onze vakantie bakte ik deze ronde aardbeienslof, in een Slowaakse keuken! De beide campingbeheerders wilden 'm namelijk heel graag eens proeven. Dus bakken maar! Met hier en daar een beetje improviseren, omdat we niet alle ingrediënten konden vinden.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!