Stoofpot zoete aardappel

Gepubliceerd op 27 september 2018 om 16:00

Ik zit onze vakantiefoto's van deze zomer nog eens te bekijken en daar kom ik dit lekkere stoofpotje met zoete aardappel weer tegen! Dat was niet alleen heerlijk, maar het is ook super leuk om in zo'n grote pan boven een houtvuur te koken. Ook erg gezellig trouwens om met zijn allen te doen - kampvuurtjes zijn gewoon sowieso leuk :-).

Als we ooit eens gaan verhuizen, dan wil ik een tuin die groot genoeg is voor een vuurplaats. En dan wil ik zo'n driepoot met megagrote pan er bij! In Slowakije kon je die op heel veel plekken kopen en ze waren ook helemaal niet zo duur, dus ik kwam wel een beetje in de verleiding om er eentje mee te nemen. Maar ja, waar zouden we 'm dan thuis moeten laten in ons stadstuintje? Klein detail ;-)

 

Ik weet niet meer precies wat er allemaal in de stoofpot zat, voor het geval je dat wilt weten. Een paar wortels en zoete aardappels, een courgette, een paprika, tomatenblokjes, wat uien, water, kokos, wat kruiden... zoiets. En dan lekker laten pruttelen tot alles gaar is. De pan lijkt misschien wat klein op de foto, maar wat je op de foto ziet is genoeg voor minstens 8 personen! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.