Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Kip hawaii

Kip hawaii! Een lekker en simpel rijstgerecht met broccoli, ananas, perzik & gemarineerde kip. En je hebt 't zomaar op tafel staan! 

Lees meer »

Overnight muesli met druiven

Hoi! Ik ben mijn dag begonnen met een heel simpel maar heerlijk ontbijtje: overnight muesli met aardbeienyoghurt en druiven. Dat is heel snel klaar ook; je moet 't alleen even 's avonds klaar zetten. Waar ben jij vandaag mee gestart?Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Zuurdesem biscuits

Met zuurdesem kun je zoveel meer dan alleen brood bakken! Zoals deze zuurdesem biscuits, bijvoorbeeld. Een soort scones, zeg maar - lekker met wat clotted cream en jam. 

Lees meer »

Vanillecake met Zùsto

Een poosje terug kreeg ik een zak Zùsto - een alternatief voor gewone suiker - om te testen. En om goed te kunnen vergelijken besloot ik om er als eerste een hele gewone vanillecake mee te bakken. Dit is 'm geworden en hij smaakt prima! 

Lees meer »

Ravioli lasagne

Vinden jullie ravioli ook zo lekker? Ik maakte er een grote schaal lasagne mee, met spinazie, kipfilet, zelfgemaakte tomatensaus en een lekker dikke laag kaas. 

Lees meer »

Twix taart

Wij zijn gek op Twix. Want koek, karamel en chocolade allemaal bij elkaar, dat is toch een gouden combinatie? Dus een Twix taart, die gaat er bij ons ook wel in! 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!