Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Zalm met pistache & groene curry

Lekker en gezond: zalm met gehakte pistachenoten en een sausje van kokos & groene curry. Iets heel anders dan anders!Met zalm kun je alle kanten op. Ik maakte al eens zalm met honing & pecannoten (dat is een absolute aanrader, volgens de heer des huizes), zalm met honing-mosterd-balsamicosaus en een zalmpakketje met krieltjes en groente. Ook in een ovenschotel kun je zalm prima gebruiken: bijvoorbeeld in deze zalmlasagne met mozzarella. En vandaag maakte ik dus zalm met pistachenoten en een groene currysaus. Leuke combinatie, vind je ook niet? En het past echt heel goed bij elkaar: de zacht zoete kokosmelk, pittige groene curry en zoute knapperige pistachenoten op de zalm. Lekker bij wat gebakken aardappeltjes en een verse salade.Het leukste is trouwens nog wel dat het er best chique uit ziet, zo'n zalm die je op een mooi bordje serveert op een bedje van saus. Je moet gewoon niemand vertellen dat het eigenlijk super simpel is om te maken! :-)  Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Tonijn tortilla's

Kunnen jullie tortilla's eten zonder te knoeien? Hier wordt het altijd een dikke bende op tafel! :-) Vandaag stonden er tortilla's gevuld met tonijn & groente op het menu. Tortilla's zijn ideaal om restjes in te verwerken. Ik had voor vandaag helemaal niet vooraf bedacht wat we zouden gaan eten. Ik dook dus in de kast & vond daar wraps en een blikje tonijn. Samen met wat verse paprika, tomaat & lente-ui, geraspte schapenkaas en een bakje zure room werden dat dus tonijn tortilla's. Oké, ik had natuurlijk een versie zónder tonijn... :-)En ik schoof ze lekker in de oven - dat scheelt in elk geval bij het serveren een boel rommel aan tafel, Je hoeft in elk geval niet steeds zelf een tortilla te vullen (en overal te knoeien). Het enige punt is dat je ze netjes uit de ovenschaal op je bord krijgt... Lukt ons ook niet, haha! :-D Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Kip hawaii

Kip hawaii! Een lekker en simpel rijstgerecht met broccoli, ananas, perzik & gemarineerde kip. En je hebt 't zomaar op tafel staan! 

Lees meer »

Overnight muesli met druiven

Hoi! Ik ben mijn dag begonnen met een heel simpel maar heerlijk ontbijtje: overnight muesli met aardbeienyoghurt en druiven. Dat is heel snel klaar ook; je moet 't alleen even 's avonds klaar zetten. Waar ben jij vandaag mee gestart?Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Zuurdesem biscuits

Met zuurdesem kun je zoveel meer dan alleen brood bakken! Zoals deze zuurdesem biscuits, bijvoorbeeld. Een soort scones, zeg maar - lekker met wat clotted cream en jam. 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!