Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Citroencake met blauwe bessen

Deze cake kun je beter niet maken. Hij is namelijk véél te lekker. Echt! Een heerlijke combinatie van zoet & zuur en door de blauwe bessen en glazuurlaag ook nog eens lekker smeuïg. Als je van cake houdt moet je deze zeker maken. En als je niet van cake houdt ook, trouwens!

Lees meer »

Ratatouille uit de oven

Deze ratatouille is zó gemakkelijk om te maken! Snijd gewoon een hoop groenten in stukjes, mix ze met wat kruiden en balsamicoazijn door elkaar en schuif alles in de oven. Makkelijk en erg lekker! O en had ik al verteld dat het een heel erg light recept is? :-)

Lees meer »

Haverspeltbrood

Waar we er op andere dagen vaak niet aan toe komen, nemen we er in het weekend als 't even kan uitgebreid de tijd voor: met het hele gezin aan tafel lunchen. Vaak met wat lekkers er bij en als het even kan met een vers gebakken brood! Zaterdagochtend bakte ik dit haverspeltbrood.

Lees meer »

Vanille cake

Een basisrecept voor een 'gewone' vanillecake. Zonder toeters en bellen en heel eenvoudig om te maken. Maar wees gerust: dat betekent niet dat het een saai smakende cake is!

Lees meer »

Pindakaaskoekjes

Eenvoudiger kan het bijna niet. Deze pindakaaskoekjes zijn echt zómaar gemaakt! En het enige dat je er voor nodig hebt is pindakaas, suiker en een ei.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!