Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Appelkruimel cheesecake

Afgelopen najaar vierde mijn schoonzus haar verjaardag met een high tea. En van tevoren gingen wij samen een aantal nieuwe recepten testen & voorproeven. Hij is aan te raden, hoor!

Lees meer »

Wraps bewaren

Vaak heb ik van een pak wraps maar de helft nodig. En wat moet je dan met de andere helft? Weggooien is zonde & ook niet nodig: in de vriezer kun je de wraps namelijk nog een hele poos bewaren!

Lees meer »

Kaneeltjes met kandij

Kaneeltjes met kandij zijn zulke lekkere koekjes! Een beetje zacht, met knapperige stukjes kandij er door heen en een lichte kaneelsmaak.

Lees meer »

Suikerbrood

Je kunt mij nergens een groter plezier mee doen dan met een lekker stukje Fries suikerbrood. Jammer genoeg is het suikerbrood dat je in de winkels en bij bakkers kunt kopen niet altijd zoals ik het graag zou willen. Het is vaak veel te droog naar mijn smaak. Suikerbrood moet lekker klef zijn, met grote brokken suiker op de bovenkant!

Lees meer »

Kaneelplukbrood

Het makkelijke van een plukbrood is dat je het niet hoeft te snijden. Iedereen kan er gewoon zo een stuk aftrekken. Handig als er veel mensen komen te eten!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!