Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Spritsen

Onze oudste is verzot op spritsen, dus die moest ik natuurlijk hoognodig zelf ook eens een keer bakken. En het recept is heel simpel! Je moet er alleen voor zorgen dat je een goede stevige spuitzak hebt met een niet te kleine gekartelde spuitmond. Ik heb al eens eerder spritsen geprobeerd te bakken, maar toen gebruikte ik een hele goedkope spuitzak. Die was natuurlijk bij de eerste koek al kapot, want het deeg vraagt wel wat van de spuitzak. Dit keer ging het gelukkig beter! 

Lees meer »

Cruesli-notenkoeken

Elke dinsdagochtend hebben we op kantoor met ons communicatieteam een 'koekjesdate'. We zijn allemaal namelijk vaak zo druk met projecten en klussen, dat we eigenlijk nooit compleet zijn. Dus elke week praten we even een half uurtje bij en eten we koekjes. Vorige week bakte ik daarvoor deze grote stapel cruesli-notenkoeken!  

Lees meer »

Kaiserschmarrn

Speciaal voor iedereen die dit jaar NIET op wintersport gaat, maar toch een beetje dat gevoel wil hebben: het recept om zelf kaiserschmarrn te maken! 

Lees meer »

M&M koek taart

Hè, wat vervelend nou... we hebben nog een paar stukjes van de M&M cookie taart over! :-) Ik bakte deze "taart" voor Hessel zijn verjaardag afgelopen vrijdag. Maar de visite kwam zo verspreid over de dag, dat lang niet iedereen gebak heeft gegeten. Zelfs de kinderen niet, ook al is 't een favoriet bij alle kinderen! Dus dan offeren wij ons wel op, hoor... (heel akelig allemaal). Overigens maak ik 'm elke verjaardag voor de kinderen, maar zijn er heel wat volwassenen die er een stukje van mee-eten, haha! :-)Ook eens een keer deze taart bakken? Dat is heel eenvoudig (paar minuten werk), en je vindt het recept hier.

Lees meer »

Perzik kruimeltaart

Perzik doet het altijd goed in gebak! Deze perzik kruimeltaart is minstens zo lekker als een appeltaart. Ik bakte er twee van, voor de verjaardag van onze jongste! Het recept voor deze taart is eigenlijk heel simpel; mislukken kan bijna niet. En het scheelt dat je niet een ingewikkelde vorm hoeft te maken: je kunt het deeg voor de bodem gewoon in de bakvorm drukken, perzik er over en de kruimels er tot slot over heen strooien. Dat is het mooie van zo'n kruimeltaart! :-)Ingrediënten voor 2 taarten van elk 12 stukjes

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!