Home » Nieuws » Perzik kruimeltaart

Perzik kruimeltaart

Gepubliceerd op 26 januari 2019 16:00

Perzik doet het altijd goed in gebak! Deze perzik kruimeltaart is minstens zo lekker als een appeltaart. Ik bakte er twee van, voor de verjaardag van onze jongste! 

Het recept voor deze taart is eigenlijk heel simpel; mislukken kan bijna niet. En het scheelt dat je niet een ingewikkelde vorm hoeft te maken: je kunt het deeg voor de bodem gewoon in de bakvorm drukken, perzik er over en de kruimels er tot slot over heen strooien. Dat is het mooie van zo'n kruimeltaart! :-)

Ingrediënten voor 2 taarten van elk 12 stukjes

Voor het deeg:

  • 350 gram bloem
  • 180 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • snuf zout
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 middelgrote eieren
  • 180 gram koude roomboter

Voor de vulling:

  • 960-1000 gram perziken, geschild en uitgelekt (vers of uit blik)

Voor de kruimellaag:

  • 160 gram roomboter, koud
  • 220 gram bloem
  • 220 gram kristalsuiker
  • snuf zout
  • poedersuiker om te bestrooien

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed twee vierkante bakblikken van ca. 23 x 23 centimeter met bakpapier. Een andere vorm kan overigens net zo goed en je kunt ook voor één grote bakvorm kiezen.
  2. Snijd de perziken in stukjes en dep ze zo goed mogelijk droog (ik deed dat met een theedoek). 
  3. Roer de bloem, suiker, vanillesuiker, een snuf zout en het bakpoeder door elkaar. Doe de boter en eieren er bij en kneed alles tot een soepel deeg zonder stukjes.
  4. Verdeel het deeg in twee even grote stukken. Verdeel beide stukken deeg over de bodems van de twee bakblikken. Je hoeft geen opstaande randjes te maken; alleen de bodem hoef je te bedekken. 
  5. Verdeel de stukjes perzik over de beide taartbodems. 
  6. Meng de bloem, suiker en zout voor de kruimellaag in een kom door elkaar. Voeg de koude boter in kleine blokjes toe en kneed met je vingers tot een kruimelig deeg.
  7. Verkruimel het deeg over de taarten.
  8. Bak de taarten in 60 minuten mooi goudbruin in de oven. Haal de taarten uit de oven en laat ze in de springvorm goed afkoelen. Strooi voor je ze serveert wat poedersuiker er overheen. 


Meer gebak met perzik?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.