Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Brood bakken op de camping: deel 2

Wij hebben wat nieuws voor op de camping! Nee, ik ga er geen pizza's op bakken. Oké, misschien ook wel, maar we hebben 'm vooral gekocht om brood in onze skottelbraai te kunnen bakken. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat! :)

Lees meer »

Hummus

Op een verjaardag kun je natuurlijk chips & borrelnootjes op tafel zetten, maar als je iets gezonds serveert gaat dat óók net zo hard op. Deze zelfgemaakte hummus zal in elk geval niet misstaan op een feestje!

Lees meer »

Chili op een brandertje

Wat eet je nu tijdens een trektocht met maar één brandertje bij je? Nou, dit dus bijvoorbeeld: rode kidneybonen met linzen, roerbakgroente, een beetje pastasaus en een stukje overgebleven desembrood met noten en vijgen. En dat smaakt zó lekker als je onderweg bent!

Lees meer »

Yoghurt met banaan & roasties

En hier ontbeten we om 7 uur 's ochtends in het zonnetje mee: yoghurt, banaan en Zonnatura roasties. Daarna op pad met een alternatieve route, want er werd onweer, hagel & wind voorspeld. Niet dat dat hielp, want in 't laatste stukje regenden we alsnog zeiknat... :-)

Lees meer »

Desembrood met noten & vijgen

Dit weekend wordt er niet gebakken: samen met een vriendin loop ik een lange afstandsroute. En ja, met één brandertje en twee kleine pannetjes begin je niet zoveel! Onderweg aten we dit desembrood met noten en vijgen. Zo lekker! Dat ga ik thuis ook gauw eens maken...

Lees meer »

Basisrecept: biscuitdeeg

Om een fondant- of slagroomtaart te maken heb je biscuitdeeg nodig: een luchtige cake die je in lagen kunt snijden. Met dit basisrecept voor biscuitdeeg kun je alle kanten op!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!