Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Yoghurt met banaan & roasties

En hier ontbeten we om 7 uur 's ochtends in het zonnetje mee: yoghurt, banaan en Zonnatura roasties. Daarna op pad met een alternatieve route, want er werd onweer, hagel & wind voorspeld. Niet dat dat hielp, want in 't laatste stukje regenden we alsnog zeiknat... :-)

Lees meer »

Desembrood met noten & vijgen

Dit weekend wordt er niet gebakken: samen met een vriendin loop ik een lange afstandsroute. En ja, met één brandertje en twee kleine pannetjes begin je niet zoveel! Onderweg aten we dit desembrood met noten en vijgen. Zo lekker! Dat ga ik thuis ook gauw eens maken...

Lees meer »

Basisrecept: biscuitdeeg

Om een fondant- of slagroomtaart te maken heb je biscuitdeeg nodig: een luchtige cake die je in lagen kunt snijden. Met dit basisrecept voor biscuitdeeg kun je alle kanten op!

Lees meer »

De trapkast efficiënt indelen

Wie van jullie heeft er allemaal zo'n trapkast? Zo-eentje met een smal deurtje en er binnenin planken vol potten en pakken waar je bijna nooit goed bij kunt? Nou, die hadden wij dus ook. Hadden, inderdaad: want mijn handige man sloopte onze oude, onpraktische trapkast & maakte in plaats daarvan een veel betere & mooiere!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!