Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Maïs busbrood

Vinden jullie maïsbrood ook zo lekker? Wij eten het in elk geval heel graag. Met regelmaat kopen we een maïsbrood, maar zelf bakken is niet zo ingewikkeld. Dit maïsbrood stond - inclusief 2 uur rijzen en een half uur bakken - na ongeveer drie uur op tafel.

Lees meer »

Cornbread (zoet maïsbrood)

Hebben jullie wel eens cornbread gegeten? Dit zoete maïsbrood wordt in Amerika als bijgerecht gegeten, maar ik zou 't eerder als cake bij de koffie en thee serveren. Het smaakt heerlijk zoet en kruimig en is heel eenvoudig te maken!

Lees meer »

Chocolade babka

Dit is een chocolade babka! Een brood dat al heel lang op mijn te-bakken-lijstje stond. Nu maakte ik 'm eindelijk en ik kan je één dingen vertellen: hij is zó lekker, dat ik 'm beslist nog veel vaker ga maken!

Lees meer »

Rijstschotel met tomaat & camembert

Je hebt van die recepten die je maar één keer maakt & gerechten die keer op keer op tafel staan. Deze rijstschotel met tomaat & camembert is eentje van de laatste categorie. Als je dit nog nooit hebt gegeten moet je 't zeker eens maken!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!