Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Zonnatura-spaar-ze-allemaal

Herinneren jullie je nog dat aardbeitaartje met een Zonnatura roasties bodem? Ik werd door Zonnatura benaderd met de vraag of ze mijn recept & foto mochten gebruiken. Tuurlijk. En als dank kreeg ik dit pakketje toegestuurd. Leuk, hè? Ik denk dat ik inmiddels wel een spaar-ze-allemaal van Zonnatura kan beginnen, de kast staat er vol mee!

Lees meer »

Chlieb (Slowaaks brood)

We hebben tijdens onze vakantie geen dag hetzelfde brood gegeten: zo'n beetje elk brood dat we in Slowakije konden vinden hebben we getest! Heerlijk witbrood met olijven, stokbrood met witte bonen, rožok, mazanec, tlačený koláč... sommige broodjes waren erg lekker, andere vonden we maar zo-zo.

Lees meer »

Aardappelroerbak met rode biet

Rode biet in een roerbakschotel: zo heb ik 't nog nooit gegeten, jullie wel? In de moestuin van de camping oogstte ik een mega-biet & ik besloot die te gebruiken voor een aardappelroerbak. Lekker!

Lees meer »

Vakantie in Slowakije

Inmiddels zijn we al weer een week terug van onze vakantie in Slowakije. Wat hebben wij daar genoten! Slowakije is een prachtig land met amper toeristen, heel veel natuur & heerlijk (goedkoop!) eten.

Lees meer »

Vanille yoghurt taart

Ook met yoghurt maak je in een paar minuten een lekkere taart, zonder dat je een oven nodig hebt! Deze taart maakte ik met magere vanille yoghurt en & koekjes met suiker en kokos voor de bodem.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!