Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Dichte appelkoeken

Ik ben gek op appels, en ook op alles met appels er in. Deze glimmende appelkoeken komen hier thuis dus zeker weten wel op! :-)

Lees meer »

Karamel-zeezout pindakaaskoeken

Met een pot Calvé karamel zeezout pindakaas bakte ik deze stapel zachte koeken. Net als de andere pot pindakaas met cacao nibs werd ook deze pindakaas op brood niet gegeten. Dus dan maar koekjes bakken! Lekker. :-)Ingrediënten voor ongeveer 20 koeken

Lees meer »

Yoghurt brownies met noten

Omdat je nooit te vaak brownies kunt eten, bakte ik maar weer eens een bakblik vol! Dit keer gezondere brownies: in plaats van boter & eieren gebruikte ik magere yoghurt. Dat lukt ook prima. En dan kan er weer wat extra chocolade en noten doorheen, toch? :-)Zorg er voor dat je de oven op tijd laat voorverwarmen, zodat het bakblik meteen de oven in kan zodra je klaar bent met het beslag. Het beslag gaat tijdens het bakken namelijk rijzen door de combinatie van baking soda en het zuur dat in de yoghurt zit. Dat proces begint meteen, dus je moet het beslag niet eerst nog even een uurtje laten staan op het aanrecht ;-)Ingrediënten voor 16-20 stuks

Lees meer »

Focaccia met tomaatjes

Deze focaccia met tomaatjes is eigenlijk precies hetzelfde als een gewone focaccia, maar omdat er tomaten op zitten hoeven onze jongens er zelfs geen klein stukje van! Geeft niks, hadden wij 'm lekker helemaal voor ons zelf... :-)  Ingrediënten voor 1 klein brood

Lees meer »

Chewy pindakaas chocolade koekjes

Houd jij juist van zachte koeken, of moeten ze vooral lekker knapperig zijn? Als je de voorkeur geeft aan de eerste soort, dan zijn deze zachte pindakaas chocoladekoekjes net wat voor jou! 

Lees meer »

Spekkoek

Het bakken van spekkoek stond al heel lang op mijn lijstje, maar omdat je overal als eerste leest dat dat zo'n enorm langdurig project is, had ik het nog niet gedaan. Blijkt dat echt reuze mee te vallen! In een uur had ik de spekkoek gebakken. Best snel, toch?

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!