Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Waldkorn desem busbrood

Deze twee waldkorn desembroden waren de eerste broden die ik in onze nieuwe ovens bakte. En o, wat rook dat lekker! Dit brood is van zichzelf al heerlijk & met een zadenmix er op smaken ze nog beter.

Lees meer »

Arretjescake met strooigoed (rocky road)

Zijn jullie ook zo gek op arretjescake? Een mix van chocolade, koekjes & boter (en dus helemaal niet gezond, maar wél super lekker). Mijn zus kwam met het geweldige idee om er spekjes, snoepjes en reepjes aan toe te voegen. Yummm :-)

Lees meer »

Stroopwafels

Wat ik zou missen als we in het buitenland zouden gaan wonen? STROOPWAFELS natuurlijk! Nee, we hebben geen plannen om te emigreren hoor! Maar ik wilde wél zelf stroopwafels kunnen bakken. Vinden jullie ze niet mooi geworden? :-)

Lees meer »

Olijven brood

Brood met olijven! Sinds onze vakantie in Slowakije ben ik daar helemaal verzot op. Dit lekkere olijvenbroodje is een handige snelle versie: hij staat - inclusief kneden en bakken - binnen een uur op tafel.

Lees meer »

Zoete aardappel brownies

Weet je wat zo fijn is aan deze lekker smeuïge brownies? Je mag er met een gerust hart een paar extra van eten! Er zit namelijk geen boter en geraffineerde suiker in. In plaats daarvan gebruikte ik honing en... zoete aardappels!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!