Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Ciabatta's (met een kant-en-klare mix)

Deze ciabatta's bakte ik met kant-en-klaar meel voor ciabatta, die ik bij de molen had gekocht. Super makkelijk en de broodjes waren lekker, maar ik was er niet 100% tevreden over: ik mis de grote gaten die in ciabatta's horen te zitten! :-)

Lees meer »

Speculaastaart

Sinterklaastijd betekent... lekkere gevulde speculaas! Al hoef je daarvoor helemaal niet op Sinterklaas te wachten: deze speculaas taart kun je ook in de rest van het jaar maken!

Lees meer »

Griesmeelpudding

Met gekleurde spikkels wordt alles beter en lekkerder, vinden jullie ook niet? Deze griesmeelpudding wordt er in elk geval heel vrolijk van. De jongens hebben er van gesmuld! :-)

Lees meer »

Waldkorn desem busbrood

Deze twee waldkorn desembroden waren de eerste broden die ik in onze nieuwe ovens bakte. En o, wat rook dat lekker! Dit brood is van zichzelf al heerlijk & met een zadenmix er op smaken ze nog beter.

Lees meer »

Arretjescake met strooigoed (rocky road)

Zijn jullie ook zo gek op arretjescake? Een mix van chocolade, koekjes & boter (en dus helemaal niet gezond, maar wél super lekker). Mijn zus kwam met het geweldige idee om er spekjes, snoepjes en reepjes aan toe te voegen. Yummm :-)

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!