Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Kwarkbrood met appel & rozijnen

Een zoet en makkelijk brood met zachte stukjes appel, rozijnen en muesli. Voor wie van een brood met een beetje méér houdt!Je hebt maar heel weinig tijd nodig om het deeg te maken - gewoon even door elkaar roeren en hup, het bakblik in. Scheelt weer; kun je tijdens het bakken mooi andere dingen doen!  Ingrediënten voor 1 klein brood

Lees meer »

Pandancake

Nadat ik een spekkoek had gemaakt, stond ook het bakken van een pandancake hoog op mijn lijstje. De jongens waren erg enthousiast over zo'n groene cake; hij was zomaar op!Dit was overigens al wel de tweede cake die ik bakte; de eerste mislukte hopeloos. Die maakte ik met kokosmelk door het beslag, met een enorm kleffe en plakkerige cake als gevolg. Bij mijn tweede poging paste ik het recept aan, liet ik de kokosmelk weg en ging het stukken beter. Maar in veel recepten staat toch die kokosmelk, dus ik denk dat ik het er binnenkort nog maar eens op waag!Ingrediënten voor één tulbandcake

Lees meer »

Trottole met rucola & bacon

Geen standaard tomaten- of roomsausje er over: deze gebakken pasta met rucola, bacon en kerstomaatjes smaakt totaal anders dan je gewend bent.Er zit zelfs helemaal geen saus door de pasta, maar toch zit er heel veel smaak aan. Die smaak komt van de rucola, knoflook, balsamicoazijn en de Parmezaanse kaas. Wij vinden het lekker :-)Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Macaronischotel met tonijn

Deze ovenschotel is echt super makkelijk om te maken; helemaal als je een restje gekookte pasta van de dag er voor gebruikt. Alles mixen & dan kan het zo in de oven!Als je dit voor een heel gezin wilt maken dan heb je natuurlijk wel wat meer nodig dan een restje macaroni! De saus is eigenlijk helemaal geen saus, maar gewoon een blik romige champignonsoep. Eenvoudiger kan bijna niet! Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Bruin brood met pitten & zaden

Heerlijk hè, zo'n brood dat van binnen én van buiten vol zit met pitten en zaden? Wij zijn er dol op! Ik bakte dus maar weer eens zelf zo'n brood, dat - onbedoeld - de vorm van een Fries pompeblêd kreeg. 

Lees meer »

Honing appeltaartjes

Appeltaartjes versie 381! Ik heb intussen al zo vaak appeltaart gebakken, maar het blijft leuk om verschillende versies te proberen. In deze appeltaartjes gebruikte ik geen gewone suiker, maar alleen een klein beetje honing. Dat maakt ze net een beetje gezonder dan een gewoon stuk appeltaart! 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!