Haagse kakker
Dit is een 'Haagse kakker': een luxe brood met rozijnen, krenten en een vulling van amandelspijs en kaneel. Een brood met zo'n naam - die móet ik maken! En 't is een aanrader hoor, want hij smaakt heerlijk.
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
10 dec. 2016 16:00
Dit is een 'Haagse kakker': een luxe brood met rozijnen, krenten en een vulling van amandelspijs en kaneel. Een brood met zo'n naam - die móet ik maken! En 't is een aanrader hoor, want hij smaakt heerlijk.
9 dec. 2016 16:00
Gevuld speculaas is veel te lekker om alleen tijdens de Sinterklaastijd te eten... Wij lusten dat het hele jaar door wel & dus bakte ik deze dikke speculaas koeken met amandelspijs. Zó lekker!
8 dec. 2016 16:00
Ik vind 't erg lekker, de jam van Zonnatura. Er zit veel minder suiker in & geen kunstmatige rommel. Het wordt alleen zo snel verkeerd... ik bewaar de jam in de koelkast, maar ik kom meestal maar tot halverwege het potje & dan staat de schimmel er al weer op. :-( Zo zonde! Hebben jullie dat ook?
7 dec. 2016 16:00
Ik had er nog nooit van gehoord, maar wie vaak op Terschelling komt kent 'm vast wel: de Skylger pondkoek. Een platte & stevige koek die qua smaak het midden houdt tussen speculaas & taai-taai.
6 dec. 2016 16:00
Honing en knoflookboter is sowieso al lekker... Smeer dat op een stukje zalm & je hebt een heerlijk & makkelijk visje voor bij de warme maaltijd. Je maakt de zalm heel eenvoudig in de oven; lukt altijd!
5 dec. 2016 16:00
De naam zegt het al: deze havermout zet je een nachtje in de koelkast! 's Ochtends is de havermout lekker zacht geworden & kun je zo je ontbijt opeten. En 't zit in een potje, dus je kunt het ook meenemen naar school of je werk!
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!