Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Bonbons

Dit is een recept voor iedereen die nog iets voor moederdag wil maken, maar geen idee heeft wat: zelfgemaakte bonbons! Dat ziet er best indrukwekkend uit, maar is eigenlijk heel eenvoudig om te maken. Je hebt er vooral een beetje tijd en geduld voor nodig. Een hele tijd terug had ik een nieuwe vorm voor bonbons gekregen, maar ik had nog niet de kans gehad om hem te gebruiken. Dat kon mooi dit weekend. Als je geen bonbonvorm hebt kun je natuurlijk ook andere vormpjes gebruiken (voor ijsblokjes, bijvoorbeeld). Maar het voordeel van zo'n echte bonbonvorm is dat het er meteen een stuk indrukwekkender uit ziet, haha! Ik gaf de bonbons trouwens niet aan mijn eigen moeder; onze jongens hebben ze gewoon opgegeten. Met stip op 1 wat hen betreft: de met chocolade ganache vulling en die met chocoladepasta er in. En ik vind zelf die met biscuitjes en honing het lekkerst. 

Lees meer »

Olijvenbrood met pistachenoten en kappertjes

Dit is zo'n lekker broodje: heerlijk zacht en met veel smaak door de olijven, kappertjes en pistachenootjes die er door heen zitten. En het mooiste is dat je het deeg niet eens hoeft te kneden. Je moet er alleen even de tijd voor nemen, want het deeg staat lang te rijzen.  Als je geen tijd (of zin) hebt om zo veel uren te wachten voor je het brood kunt maken, en je ook niet deeg wilt gaan kneden, dan kun je ook voor een sodabrood kiezen. Dat kan meteen na het roeren van het deeg de oven in. Hoewel ik een sodabrood ook erg lekker vind, geef ik persoonlijk wel de voorkeur aan een gistbrood. Dus ik vind dat wachten zelf niet zo erg! :-) Ingrediënten voor 1 brood

Lees meer »

Cannelloni met spinazie & kip

Cannelloni kun je ook heel goed vullen met gebakken kipblokjes, spinazie & tomatensaus. Meestal doe ik er gehakt door, maar dit is een prima variant. Een laag kaas er over en je hebt een heerlijke ovenschotel! Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Amaranth brood

Als ik in een winkel een onbekende meelsoort of gekke granen en zaden tegenkom, dan kan ik dat niet laten liggen. Gaat dat bij jullie net zo? Een poosje terug zag ik amaranth zaden liggen & daarmee bakte ik dit grote brood. Ik ben heel blij met het resultaat! :-)  

Lees meer »

Chocoladecake met chocoglazuur

Als ik de jongens vraag wat ik zal gaan bakken, dan zit er bijna altijd wel iets met chocolade in het antwoord. Op hun verzoek bakte ik dus maar (weer) eens een chocoladecake. Met chocoladestukjes én chocoladeglazuur! 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!